Hirdetés
Hirdetés

A miskolci csapat vezetőedzője értékelte az eddig látottakat

| 2021. 12. 10. | 11:00:00
Az utolsó hely ellenére vannak pozitívumok is.
A miskolci csapat vezetőedzője értékelte az eddig látottakat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

– Mikor kiderült, hogy az Extraligában indulunk, már az átigazolási szezon végét jártuk, nagyon kevés szabad játékos maradt a piacon - magyar például egyáltalán nem. Ettől függetlenül azt gondolom, egy egész jó keretet sikerült kialakítanunk, a közvetlen riválisainkkal, az MTK-val és az UTE-val körülbelül azonos polcon vagyunk – kezdte értékelőjét Farkas Mihály, a DVTK női röplabdacsapatának vezetőedzője.
Azzal folytatta, a szezon során nem volt olyan találkozó eddig, ahol ugyanazt a hatost sikerült volna kezdőként a pályára küldenie, nem nagyon adatott meg a csapatnak az eddigi találkozókon az összeszokottság és a rutin, erről is beszélt a tréner a klub hivatalos honlapján.

– Voltak találkozók, amikor egy-egy nyitásfogadási alakzatba beszorultunk és az ellenfél ilyenkor sok pontot szerzett rajtunk. Ennek rengeteg összetevője van. Például a nyáron igazolt Sara Kuzelova bagatell sérülést szenvedett a szezonnyitó, UTE elleni találkozó előtt. A mérkőzés előtti utolsó edzés után hazafelé sétálva kátyúba lépett és kifordult a bokája. De említhetném Sitku Renit is, akinek egy sima futóedzés során szakadt el a bokaszalagja. Hetekre kidőlt a sorból, de ott van Arijana Jovic is, aki most már huzamosabb ideje bajlódik az Achillesével. De már a felkészülés alatt végig söpört egy hullám az együttesen, szinte mindig volt egy-egy hiányzónk betegség miatt is

– mondta.

Azért a jobb emlékek is előkerültek az értékelés közben. Farkas Mihály szerint az UTE elleni mérkőzés volt az eddigi csúcs. – A másik pozitívum, ami hosszú távon is bizakodásra ad okot, az a Nyíregyháza elleni első szett. Bár azt elveszítettük, de ötletes, kreatív játékunkkal megleptük a címvédőt és majdnem sikerült egy szettet ellopni tőlük – gondolt vissza a szebb időszakokra Farkas Mihály. Azt is hozzátette, hogy a csapattagok egyébként jól állnak a munkához, jó a közösség, sok a közös program. 

A jövőbeli tervek kapcsán elmondta a vezetőedző, a csapatjátékot szeretnék tovább csiszoljuk és szépen fokozatosan fejlődni akarnak.

A vezetőedző végül Miskolcról is szót ejtett, mivel már fél éve ott lakik.

– Kellemes csalódás számomra Miskolc, egy színes, élhető városba kerültem

– mondta.

A DVTK jelenleg a tabella utolsó helyén áll 1 ponttal.

 

Hirdetés
Hirdetés