Hirdetés

Nem tudta legyőzni a Mezőkövesd a Vasast

Borsodihir.hu

2022.08.27. 17:46

Nem tudta legyőzni a Mezőkövesd a Vasast
A nézők egy hazai gólnak tapsolhattak (Fotó: Mezőkövesd Zsóry FC)

A vendégek vezetést szereztek, de az egyenlítés legalább sikerült.

Hirdetés

Hirdetés

Az újonc Vasas 1-1-es döntetlent játszott a Mezőkövesd otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójának augusztus 27-i játéknapján. 

A hőségben egyik csapat sem diktált nagy iramot, de a fővárosiak – a Mezőkövesd bizonytalankodó védekezését kihasználva – már a meccs elején egyértelmű mezőnyfölényt alakítottak ki. A Vasas több gólszerzési lehetőségig is eljutott, majd a 24. percben Holender Filip egy kipattanó labdát a hálóba lőtt, ezzel megszerezte a vezetést.

A hátrányba került borsodiak bátrabb, kezdeményezőbb támadójátéra váltottak, és bár ez csak kisebb lehetőségeket eredményezett számukra, a szünet előtt Pillár Róbertnek egy szöglet után sikerült egyenlítenie. 

A második félidő kiegyenlített játékot hozott, a futballisták ebben az időszakban is megküzdöttek a nagy meleggel, mindkét oldalon voltak ígéretes támadások és jó lövések, majd a feltámadó szél sietett a segítségükre. A hazaiak csereként beállt osztrák légiósa, Philipp Schmiedl nagy lehetőséget puskázott el, így csapata – a játék képe alapján igazságos – döntetlen játszott.

OTP Bank Liga, 5. forduló
Mezőkövesd Zsóry FC – Vasas FC 1-1 (1-1)
Mezőkövesd, 1500 néző, v.: Farkas
Gólszerzők: Pillár (44.), Holender (24.)
Sárga lap: Vajda (16.), Karnyicki (51.), illetve Szivacski (55.)
Mezőkövesd: Piscitelli - Pillár, Lukic, Bobál D. - Madarász (Kállai, 71.), Nagy G., Besirovic (Karnyicki, a szünetben), Cseri (Qaka, 59.), Vajda - Szelmani (Molnár G., 59.), Drazic (Schmiedl, 79.)
Vasas: Dombó - Szivacski (Baráth B., 78.), Otigba, Hidi, Silye - Berecz, Márkvárt, Pátkai (Szilágyi, 73.) - Hinora (Ódor, 78.), Holender (Novothny, 73.), Radó (Géresi, 62.)
labdarúgásMezőkövesdNB I.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés