Hirdetés

„Hansi, így nem fog működni”
Hansi Flick, a német válogatott szövetségi kapitánya és Szoboszlai Dominik  (Fotó: Illyés Tibor/MTI)

Kijózanító vereség a magyaroktól – értkelt a német média.

Hirdetés

Hirdetés

A német sajtó csalódottan értékelte a labdarúgó-válogatott teljesítményét azok után, hogy szeptember 23-án 1-0-ra kikapott Lipcsében a magyaroktól a Nemzetek Ligája élvonalában.  

A Bild a közelgő katari világbajnokságra is utalva azt írta: a csoportelsőség elúszott, a vb-félelem megérkezett… „Németország 1-0-ra kikapott Magyarországtól, így ebben a versenyben biztosan nem jut be a legjobb négy közé. Ami azonban sokkal fontosabb: pontosan két hónappal a japánok elleni rajt előtt kezdhetünk aggódni a katari vb miatt. Hansi, így nem fog működni!” – fogalmazott az újság. 

A Kicker szerint hiányzott az átütőerő a Nationalelf játékából. „A német válogatott először kapott ki Hansi Flick szövetségi kapitány irányításával. Szalai Ádám látványos gólja után nem sikerült kiegyenlíteni” – írta a lap. 

A Frankfurter Allgemeine Zeitung is azt emelte ki, hogy ez volt Flick első kudarca, a szakembernek ezúttal nem sikerült győztes taktikával pályára küldenie csapatát. „Nem működött a szakvezető terve. Egyáltalán nem működött a németek játéka, a magyarok egy csodagóllal győztek” – így a lap.

A Süddeutsche Zeitung szerint a péntek este mutatott forma éppen az ellenkezője volt annak, mint amit a vb-n várnak, Hansi Flick vezetésével a leggyengébb első félidejét produkálta a nemzeti együttes. „A magyaroktól elszenvedett kijózanító 1-0-s vereség után Németország már nem nyerheti meg a Nemzetek Ligáját” – emelte ki az újság.

labdarúgásMagyarországNémetországválogatottBildKickerFrankfurter Allgemeine ZeitungSüddeutsche Zeitung

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés