Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Spórolás: nem fűtik a gyepet a DVTK Stadionban

| 2022. 10. 15. | 12:53:00
A klubnál azonban azt ígérik, nem áll le a sport Diósgyőrben.
Spórolás: nem fűtik a gyepet a DVTK Stadionban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A DVTK vezetése mindent elkövet annak érdekében, hogy a tulajdonában álló vagy a klub által üzemeltetett sportlétesítmények továbbra is a felnőtt- és utánpótláskorú sportolók rendelkezésre álljanak – olvasható a dvtk.eu-n közzétett közleményben. Mint fogalmaztak, a leállás elkerülése miatt azonban kisebb-nagyobb korlátozásokra kell számítani szinte minden szakosztály esetében.

Kiemelték, vannak területek, ahol nem lehet jelentős költségcsökkenést elérni. Ilyen például jégcsarnok jege, amit állandó hőfokon kell tartani. Emellett a DVTK Medical-ban, valamint egyes öltözőkben és irodákban sem lehet teljesen kikapcsolni a fűtést, azonban megfelelő szabályozással minden épületben tudnak takarékoskodni.

A közleményből kiderül, a DVTK minden létesítményében csökkentik a világítás intenzitását és idejét. Ez érvényes az irodákra, az öltözőkre és a sportolók által edzéseken használt játékterekre is. A maximális hőmérsékleteket a klub létesítményenként külön-külön szabályozza.

Ennek megfelelően a stadion pályafűtését és a napoztató berendezések üzemeltetését a klub határozatlan ideig szünetelteti.

A stadion reflektorainak üzemeltetése jelentős többletköltséggel jár, ezért a klub kérvényezi az esti mérkőzések kora délutáni időpontra való módosítását. Egyébiránt a stadion második emeletét lezárják és a főépületet csak a hazai mérkőzések alkalmával fűtik.

A edzőközpontban a meglévő távfűtéssel maximum 16 Celsius fokon tarják hőmérsékletet, az irodákban és az öltözőkben kívánt hőfok (19-20 Celsius fok) eléréséhez a meglévő elektromos klímaberendezésekkel és újonnan vásárolt olajradiátorokkal segítenek rá az üzemeltetésben dolgozó szakemberek.

A DVTK Stadion egyes irodáiban dolgozó munkavállalók a téli időszakban az edzőközpontban folytathatják a munkájukat, de távmunkára is sor kerülhet.

Az utánpótlás bajnoki- és edzőmérkőzések lehetőség szerint természetes fényviszonyok mellett rendezhetők meg.

DVTK Arénában ötnapos nyitvatartást vezetnek be (kedd - szombat), és az aréna kizárólag 16 és 20 óra között tart nyitva. Az aréna csarnokhőmérséklete a FIBA által előírt minimumra, 16 fokra csökken az edzéseken és a mérkőzéseken egyaránt, így a sportolók és szurkolók számára a megszokottnál melegebb ruházat viselése ajánlott. A használaton kívüli két napban a teremhőmérséklet 13 °C-ra csökken.

A Miskolci Jégcsarnok, valamint a 2. számú jégpálya egyes öltözőit lezárják, a használók számára a Generali Arénában biztosítanak öltözőket. A jégcsarnok iroda szintjét szintén lezárják, az ott dolgozók a Generali Aréna irodáiban folytathatják a munkát.

A jégcsarnok földszinti öltözőit és mosdóit nyitva tartják, itt 18 Celsius fok hőmérsékletet, valamint 30 Celsius fokos hőmérsékletű vizet biztosít a klub. A 2. számú jégpályát lehet használni száraz edzésre, de csak nappal.

Hirdetés
Hirdetés