Hirdetés

Hirdetés

Háborút indítanak az online pornó ellen

2013.07.22. 15:58

Háborút indítanak az online pornó ellen

Ha nem jutnak eredményre a keresőket üzemeltető cégekkel, akkor törvényt alkotnak.

Hirdetés

Korlátozni kell a hozzáférést az olyan internetes tartalmakhoz, amelyek gyermekek elleni szexuális és egyéb visszaéléseket ábrázolnak, és ha a nagy internetcégek erre önszántukból nem hajlandók, a brit kormány kész törvényben szabályozni a kérdést - mondta a brit miniszterelnök. David Cameron a BBC televízió politikai magazinműsorában kijelentette: elsősorban azt nem szabad hagyni, hogy ha valaki gyermekek elleni szexuális visszaéléseket ábrázoló felvételeket keres egy internetes keresőfelületen, keresése eredménnyel járjon. "Minden egyes ilyen felvétel bűncselekmény helyszínét mutatja" - hangsúlyozta a kormányfő.

Cameron szerint a brit kormány ezért "igen-igen erőteljes hangvételű beszélgetésre" készül az online keresőfelületeket működtető cégekkel arról, hogy bizonyos "aljas, gusztustalan" keresési kritériumoknak nem szabad találati eredményt kiadniuk. Ha nem jutnak eredményre, akkor törvényt alkotnak az ügyben - mondta Cameron!

Hozzátette: hisz a szólásszabadságban, de a szólásszabadság nem jelenti azt, hogy szabadon lehet gyilkosságra, gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekményekre uszítani. Itt egy háromszögről van szó: egyrészt azokról, akik feltöltik ezeket a tartalmakat - "őket el fogjuk kapni" -, másrészt azokról, akik keresik ezeket a tartalmakat - "őket is el fogjuk kapni" -, de vannak az internetcégek is, amelyek e tartalmak feltöltését és keresését lehetővé teszik, és nekik többet kell tenniük ennek megakadályozására - mondta a brit kormányfő.

Hirdetés

Hirdetés