Hirdetés

Hirdetés

Megint gond van a Windows 10-zel

2016.02.26. 08:32

Megint gond van a Windows 10-zel

Ez az opció legalább kikapcsolható.

Hirdetés

Megint kisebbfajta botrány robbant ki a Windows 10 háza táján, ugyanis hirdetések jelennek meg az operációs rendszer zárolási képernyőjén. A felhasználók az interneten háborognak, pedig a Microsoft előre bejelentette, hogy ilyen opcióval is rendelkezik a rendszer. Nem úgy azt, amiről korábban a Cívishír is írt: a Windows 10 kémkedik felhasználói után, és nem lehet leállítani.

Reklámok a képernyőn

A Windows 10 zárolási képernyőjén általában szép fotók láthatók, ám néhány felhasználó a természeti képek helyett hirdetésekbe botlott. Sokaknál teljesen kiverte a biztosítékot, hogy a Rise of the Tomb Raider című játék megvásárlására buzdító háttérképet láttak, előtte nem sokkal pedig csónakázó Minionokat - számolt be az OrigóA képeket a rendszer Spotlight (Reflektorfény) funkciója válogatta be a bejelentkezési, és zárolt képernyőkre. Ugyan a lehetőségről már a tavalyi Build konferencián mesélt a Microsoft, a felhasználók egy része teljesen kiakadt, míg a másik tábort nem különösebben hatja meg a dolog.

Ez a funkció kikapcsolható

Szerencsére ez könnyen orvosolható: ugyan a képeket cserélő Reflektorfény mód alapbeállításként van megadva az operációs rendszerben,azt pár lépéssel ki lehet kapcsolni.A Gépházból elérhető Személyreszabás menüben a Zárolási képernyőnél kell átállítani.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés