Hirdetés

Hirdetés

pedomaci.blog.com – ugrott a minisztérium a honlapra

2014.01.15. 18:04

Hatósági vizsgálatot kezdeményez egy pedofil tartalmú honlap miatt a KIM.

Hirdetés

Vizsgálatot kezdeményez a nyomozó hatóságoknál egy fiatalkorú magyar lányok fotóival vélhetően visszaélő honlap miatt a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium – közölte a tárca társadalmi kapcsolatkért felelős államtitkára szerdán budapesti sajtótájékoztatóján. Balatoni Monika elmondta, a két napja indult, Az internet nem felejt elnevezésű program készítői szerda reggel egy olyan weboldalt találtak a világhálón, amelyen csak fiatalkorú magyar lányok valamilyen közösségi oldalon közzétett és onnan lementett fényképei találhatók. A pedomaci.blog.com honlapon közzétett képek erősen szexuális tartalmúak, az érintettek teljes nevét, életkorát, valamint a közösségi profiljának közvetlen elérhetőségét is közzétették – közölte.

A Facebookról lophatták a fotókat

Balatoni Monika elmondta, a fényképek között van olyan, amely nem nyilvános profilból származik. Ez azt jelenti, hogy a szexuális tartalmú képeket feltételezhetően az érintettek tudta nélkül, gyakorlatilag ellopták az említett oldal szerkesztői, vagy a lányok fotóit az oldal felhívására küldték be. Bárhogy is történt, törvénysértés követtek el. Közölte, az említett oldalon több 14 évesnél fiatalabb lány fotója is látható. A tárca információ szerint a weboldal elődjét, a pedomaci.hu-t már korábban leállították.
Balatoni Monika közölte azt is: bűncselekmény, személyes adattal visszaélés, ha olyan adatokat tesznek mindenki által hozzáférhetővé, amelyeket eredetileg csak az érintett által engedélyezett ismerős kör érhetett el. A jelenlegi szabályozás szerint egyébként 16 éves kortól tehet valaki teljes adatvédelmi, beleegyezési nyilatkozatot a személyes adatai felhasználására.

Az internet nem felejt

Balatoni Monika közölte, kezdeményezik a nyomozó hatóságoknál, hogy vizsgálják meg: valóban történt-e bűncselekményt, és ha igen, akkor kezdeményezni fogják, hogy induljon eljárás a portál üzemeltetője és szerkesztői ellen. Felhívta a figyelmet arra, hogy ha valaki ehhez hasonló weboldalt talál akkor a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Internet Hotline oldalán tehet (akár névtelenül is) bejelentést. A KIM két napja indította el Az internet nem felejt elnevezésű programját a világháló veszélyeinek tudatosítására, a gyerekeket érő iskolai és internetes zaklatás visszaszorítása érdekében.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés