Hirdetés

Hirdetés

Fergetegesnek ígérkezik a debreceni majális

2015.04.29. 11:37

Fergetegesnek ígérkezik a debreceni majális

Lendületet adnak a salakszórásnak. Fejlesztenek és nívós versenyeket rendeznek. Az elsőt most, május elsején!

Hirdetés

Nagy beruházásokat hajt végre a Gázvezeték utcai salakmotoros stadionban a Debreceni Speedway SE – jelentették be a klub elöljárói szerdai sajtótájékoztatójukon. A korral ugyanis haladni kell, Debrecen akkor nyerhet rendezési jogot rangos nemzetközi versenyek lebonyolítására, ha megfelelő arénával rendelkezik. Idősebb Tabaka József, a klub elnöke az vívmányként könyvelte el, hogy egy 400 négyzetméteres hangvédő falat húztak fel, válaszul az egyik szomszéd panaszára.

Ahogy az anyagiak engedik, úgy épül-szépül majd a salakstadion – mondta a klubfő. A tervek között szerepel a depó áthelyezése, hogy a jelenlegi helyszíne parkolóként szolgálja a közönséget, illetve fedett lelátó építése a célegyenesben.

Van miért fejleszteni, idén ugyanis három Európa-bajnoki futamra nyert jogot a Speedway SE. Az elsőt most, május elsején rendezik. Óriási mezőny, a Grand Prix-ban edződött motorosok érkeznek a cívisvárosba, hogy megküzdjenek az öt továbbjutó helyért. Tabaka József képviseli a debreceni színeket, a továbbjutásához bravúr kell.

A hazai pálya előnyét legfeljebb a szurkolók támogatása jelentheti majd, az ellenfelek a május elsejei délelőtti edzésen ugyanis megismerkednek a pályával. Nagyon kiegyenlített a mezőny, megjósolhatatlan, hogy mit hoz majd a verseny. Egy motorhiba végzetes lehet, ezért technikailag nagyon készülünk. Az aznapi forma dönt, a maximálisan szerezhető 15 pontból becslésem szerint minimum 12 kell a továbbjutáshoz

– mondta az ifjú Tabaka József, akinek a felkészülését edzőként, tanácsadóként, mentorként a debreceni salakmotoros legenda, Tihanyi Sándor segíti. Subi szerint a debreceni közönséget úgy lehet visszacsalogatni a lelátóra, ha van sikeres hazai versenyző a pályán. Tabakában megvan minden adottság ahhoz, hogy örömet szerezzen a közönségnek – tette hozzá Subi.

A Debreceni Speedway SE tagjai kivételesen nem csak beszélnek az utánpótlás fontosságáról, hanem tesznek is érte. A klub kötelékében tucatnyi tinédzser tanulja a motorozás csínját-bínját, közülük kerülhetnek ki a jövő debreceni ászai. Az egyik ifjú titán, Tabaka Róbert már bontogatja a szárnyait, ő május 25-én ifjúsági Európa-bajnoki futamon húzza majd a gázt Debrecenben.

Apropó, tinédzserek! A pénteki versenyre a 14 éven aluliak ingyen mehetnek be. Idősebb Tabaka József szerint ezzel is szeretnék megnyerni a sportágnak a fiatalokat. Jegyet egyébként a helyszínen lehet venni 3000 forintért.

A debreceni salakmotorozás újbóli felvirágoztatásáért a Loki-ikon, Bernáth Csaba is küzd, az ő ötlete nyomán hirdetnek játékot. Aki a május elsejei verseny belépőjegyével tér be a Roncsbárba, értékes salakos relikviákat nyerhet, vagy éppen Speedway-turmixot olthatja szomját.

BeA

A startlista
1. Aleksander Conda (Szlovénia)
2. Tomasz Jedrzejak (Lengyelország)
3. Vaclav Milik (Csehország)
4. Magosi Norbert (Magyarország)
5. Jurica Pavlic (Horvátország)
6. Mathias Schultz (Németország) 
7. Leon Madsen (Dánia)
8. Piotr Protasiewicz (Lengyelország)
9. Tabaka József (Magyarország)
10. Ziga Kovacic (Szlovénia)
11. Kenneth Bjerre(Dánia)
12. Oliver Berntzon (Svédország)
13. Vitaly Belousov (Oroszország)
14. Tobias Busch (Németország)
15. Mikke Bjerk (Norvégia)
16. Kauko Nieminen (Finnország)
Tartalékok:
17. Benkő Roland (Magyarország)
18. Tabaka Róbert (Magyarország)

Galéria

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés