Hirdetés

Hirdetés

A homofób gyilkos megkapta a magáét Debrecenben

2013.10.18. 11:40

A homofób gyilkos megkapta a magáét Debrecenben

Hidegvérrel megölt egy gyógyszerészt, mert utálja a "buzikat".

Hirdetés

Életfogytiglant szabott ki pénteken a Debreceni Törvényszék első fokon Sz. Norbertre, aki legkorábban harminc év múlva kerülhet feltételes szabadlábra. Tíz évre eltiltották a közügyektől, és meg kell térítenie a 486 496 forintos bűnügyi költséget.

Amint arról a Cívishíren beszámoltunk, a 25 éves egerlövői férfi 2012 augusztusában az egyik kereskedelmi televízió teletext oldaláról, egy meleg társkeresőn vette fel a kapcsolatot a gyógyszerésszel, akinek a debreceni lakására mentek, s amikor a férfi alsóneműre vetkőzött, akkor halálra szurkálta. A gyilkos előre kitervelte a gyilkosságot, váltóruhát is vitt magával, a vérest holmiját egy szelektív hulladékgyűjtőbe dobta, majd busszal hazautazott. Két nap múlva elfogták.

A vádirat szerint a bűncselekmény kiindulópontja az volt, hogy a vádlott gyűlölte a homoszexuálisokat ("buzikat", ahogy a tárgyaláson is nevezte őket), a bűncselekményt pedig az átlagot meghaladó brutalitással követte el. Az elsőfokú ítélet nem jogerős. Az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott és kirendelt védője enyhítésért fellebbezett.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés