Hirdetés

Hirdetés

Hihetetlen sztori, avagy egy debreceni ámokfutása

2014.04.03. 11:03

Hihetetlen sztori, avagy egy debreceni ámokfutása

Ez a történet egy nyomós érv a drogozás ellen.

Hirdetés

Cz. Győző debreceni férfi még 2011. január 14-én egy buliba érkezett Püspökladányba, ahol marihuánát és dizájner drogokat is fogyasztott. Reggel az utcán egy nagypapa nyomába szegődött, aki óvodába vitte az unokáját. Egészen az intézményig követte őket. A vádlott azt hallucinálta, hogy az ő gyermeke is abba az óvodába jár. Előbb az óvónők, majd a karbantartó próbálta elküldeni, de ő lecövekelt egy csoportszoba előtt. Az óvónők rázárták az ajtót a bent lévő gyerekekre, közben hívták a rendőrséget.

Két egyenruhás érkezett a helyszínre, ők ekkorra már az udvaron találtak rá Győzőre, akit megpróbáltak igazoltatni. Ő azonban egy biciklijét kitoló szülőre igyekezett ráirányítani a figyelmet – „biciklitolvaj”. Megpróbált visszamenekülni az épületbe, de nagy nehezen falhoz állították. Folyamatosan ellenállt, támadó állásba helyezkedett, és még azt is mondta a rendőröknek, hogy „Na gyertek, karatézzunk!”. A férfi végül kiugrott a rendőrök gyűrűjéből és kirohant az utcára, nem akármilyen akadályt leküzdve.

Győző éveken át küzdősportra járt és kézilabdázott, ettől függetlenül a tanúk is alig akartak hinni a szemüknek, amikor az udvaron a rendőrök elől menekülve helyből átugrotta az óvoda 2 méteres kerítését. A rendőrök előbb autóval, majd gyalogszerrel mentek utána és ismét megpróbálták elfogni. A rendőrök a vádlott ellenállása miatt egy önvédelmi fogással kényszerítették földre, megbilincselni viszont nem tudták, mert folyamatosan rúgott, egyik kezét pedig maga alá szorította. Intézkedés közben megszerezte az egyik járőr gáz spray-jét és közvetlenül arcon fújta az egyik rendőrt. Miután az egyenruhások még előtte erősítést kértek, újabb két autóval még négy rendőr érkezett a helyszínre. Végül a bedrogozott férfit a nyílt utcán hatan tudták úgy lefogni, hogy megbilincseljék. Az intézmény karbantartója végig látta az eseményeket, utóbb úgy nyilatkozott, hogy ilyen „hihetetlen erejű embert még nem látott”.

A gázspray-vel arcon fújt rendőr 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A Debreceni Törvényszék csütörtökön helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt jogerősen 2 év, 5 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Cz. Győzőt. A Debreceni Törvényszék Felegyiné dr. Szabó Ágnes vezette büntetőtanácsa indoklásában kiemelte: az első fokon eljáró bíróság alaposan feltárta a bizonyítékokat és megalapozott tényállást állapított meg.

Hirdetés

Hirdetés