Hirdetés

Hirdetés

Kesztyűs kézzel bánt a debreceni bíró a kutyagyilkossal

2014.05.27. 14:26

Négy kiskutyát dobott élve a háza melletti emésztőgödörbe.

Hirdetés

Egy év 4 hónap, 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte gyorsított eljárásban a Debreceni Járásbíróság kedden azt a férfit, aki a múlt héten négy kölyökkutyát dobott élve a háza melletti emésztőgödörbe Vámospércsen. Az állatok megfulladtak - közölte a debreceni törvényszéki szóvivő az MTI-vel.

Tatár Tímea elmondta: a vádlottat állatkínzás bűntette miatt marasztalta el a bíróság, a bűncselekményt különös szenvedést okozva, több állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozó bánásmód alkalmazásával követte el.

A tényállás szerint Cs. István hátsó udvarára négy kóbor kutyakölyök szokott be, a férfi pedig a szennyvízaknába dobva szabadult meg a 6-7 hetes kutyáktól. A férfi a bíróságon nem tett vallomást, de fenntartotta a rendőröknek tett vallomását, és a kérdésekre is válaszolt: beismerte felelősségét és megbánta tettét.

Elmondta, hogy szomszédja kifejezett kérésére távolította el a kölyköket. Miközben az emésztőgödör felé vitte a még élő, vinnyogó kiskutyákat, egy másik szomszéd észlelte az eseményeket, rászólt, majd hívta a rendőrséget.

Az ítélet nem jogerős, bár a vádlott és kirendelt védője tudomásul vették, az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért - közölte a törvényszéki szóvivő.
 

Hirdetés

Hirdetés