Hirdetés

Hirdetés

L. Gábor hivatásos betörő és társa hűvösre került

2014.06.04. 15:54

Enyveskezű gazembereket fogtak a debreceni rendőrök.

Hirdetés

Egy nő 2014. június 3-án 1 óra 26 perckor telefonon arról értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét, hogy Debrecenben, a Sámsoni úton található zöldséges üzletbe ismeretlenek bementek. A járőrök a bejelentést követően azonnal a helyszínre mentek, ahol megállapították, hogy az üzlet kapujáról a láncot levágták, valamint az utcán ott maradt két kerékpár, melyeket feltételezhetően a betörők hagytak ott. Az egyenruhások az ismeretlen tettesek felkutatása és azonosítása érdekében leellenőrizték a környező utcákat, mely eredményre vezetett, mert a két tettest az Apafája utcán elfogták. A rendőrök kérdésére a 27 éves férfi elmondta, hogy M. Dávid mászott be és lopta el a zöldséges üzletből a digitális mérleget, a déli gyümölcsöket és más értéktárgyat, amiket egy közeli erdőben rejtettek el. L. Gábor és 20 éves társa a rejtekhelyet is megmutatták az egyenruhásoknak, ahonnan addigra valaki elvitte az eltulajdonított értékeket és gyümölcsöket. A rendőrök a helyi és a pocsaji lakost előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozóknak elismerték a bűncselekmény elkövetését.

A Betörési Alosztály munkatársainak L. Gábor a helyszíni kihallgatásán megmutatott további 14 családi házat, társasházi lakást és üzletet Debrecen belterületén, ahová korábban betört.

A nyomozók L. Gábort aznap egy másik ügyben is gyanúsítottként hallgatták ki, mert információik szerint M. Ferenccel közösen 2014. május 23-án 23 óra körül Debrecenben, az Ótemető utcában található egyik társasház földszinti ablakán bemásztak, miközben az ott lakók aludtak. A két tettes a lakásból ellopott egy pénztárcát, egy GPS készüléket és más elektronikai cikkeket, majd észrevétlenül távoztak. A rendőrök L. Gábor társát a 24 éves pocsaji lakost 2014. május 28-án fogták el. A két férfit kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

A rendőrség által bűnügyi őrizetbe vett M. Ferencet a Debreceni Járásbíróság 2014. május 30-án előzetes letartóztatásba helyezte.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya M. Dáviddal szemben lopás bűntett, L. Gáborral szemben lopás bűntett és kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

Hirdetés

Hirdetés