Hirdetés

Hirdetés

Meglőtte a barátját, bíróság elé áll

2013.07.31. 16:09

Egymás mögött haladtak, amikor elsült a fegyver.

Hirdetés

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányág vádemelési javaslattal fejezte be annak az ügynek a nyomozását, amelyben egy ebesi fiú az egyik barátját légpuskával meglőtte.

A rendőrkapitányság azért indított büntetőeljárást a fiatalkorú ellen, mert 2012. május 5-én délelőtt - Ebes külterületén lévő egyik tanyán - az ismerősével közösen indult el gyalog, verebekre vadászni. A fiúnál volt édesapja légpuskája, amelyet töltött állapotban vitt a vállán. Egymás mögött haladtak, amikor az elől haladó véletlenül elsütötte a légfegyvert, amelynek lövedéke megsebesítette barátját. A sérültet a mentők kórházba szállították.   

A hajdúszoboszlói rendőrök a 16 éves fiút gyanúsítottként hallgatták ki, mivel a megalapozott gyanú szerint megszegte a lőfegyver használatával kapcsolatos szabályokat.

Az ügyben elrendelt nyomozást a rendőrkapitányság szakértők bevonásával folytatta le. Az eljárás a fiatalkorú vonatkozásában a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség bűncselekmény elkövetését állapította meg, ezért a nyomozóhatóság az ügyben keletkezett iratokat megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés