Hirdetés

Hirdetés

Megvan Balla Irma gyilkosa?

2014.04.09. 11:05

A debreceni képviselőnő ügyében tovább folyik a nyomozás.

Hirdetés

Hivatalosan továbbra is ismeretlen tettes ellen folyik a nyomozás, egyelőre senkit nem hallgattak meg gyanúsítottként. A Blikk ugyanakkor úgy értesült, hogy újra vizsgálják D. Lajos felelősségét az ügyben. A férfi jelenleg betörésért és szemérem elleni erőszakért börtönbüntetését tölti, és korábban kétszer is azt vallotta, hogy ő ölte meg a Balla Irmát, aki a Fidesz önkormányzati képviselője volt halálakor. Vallomásait azonban visszavonta, és a rendőrök ráadásul arra gyanakodtak, hogy a betörésből élő férfi csak ki akart kerülni a börtönből az eljárás idejére.

Most újra összeállt egy nyomozócsoport D. Lajos ügyében – legalábbis a Blikk így értesült. Előveszik a férfi régi vallomásait és összevetik a helyszíni szemle adataival, majd újabb szakértőket rendelnek ki. Újra meghallgatják D. Lajos anyját is, aki korábban azt mondta, hogy fia a gyilkosság estéjén részegen ért haza, és húszezer forintot adott neki – éppen ennyi pénz hiányzott Balla Irmától.

Balla Irmát 2007-ben húsvétkor gyilkolták meg debreceni lakásában. Az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság Schönstein Sándort, az áldozat fiát 12 év fegyházra ítélte, ám végül a férfit jogerősen felmentették. Schönstein pszichésen tönkrement az alaptalan vádak miatt, amiért kártérítési pert indított.

Hirdetés

Hirdetés