Hirdetés

Hirdetés

Így tisztelegtek Debrecen legendás századosának emléke előtt

2015.02.18. 13:06

Így tisztelegtek Debrecen legendás századosának emléke előtt

Meglepetésről is gondoskodtak a szervezők.

Hirdetés

A szabadidős vívás világában óriási, száz főt megközelítő indulólétszámmal került megrendezésre a nagy hagyományoknak örvendő Békessy Béla emlékverseny. A debreceni pengeforgatók minden évben versennyel  tisztelegnek Békessy Béla százados (1875-1916) sportszeretete és emberi nagysága előtt. Az indulók közt minden korosztály képviselői megmérették magukat a gyermekektől kezdve a sikeres felnőtt versenyzőkön át a magyar veterán válogatott tagjaiig.

A férfiak egyéni versenyében 15 hazai vívó lépett pástra, közülük – és ez a verseny színvonalát jelzi - 4-en jutottak be a legjobb 32 közé. Itt Makray Bence szenvedett vereséget klubtársától,  Serra Solttól Baksa Benjámin pedig az NKESE színeiben vívó Sal Gergelytől. Ennél is tovább jutott az egyesület marosvásárhelyi gyökerekkel büszkélkedő edzője, Tardi Ottó, aki a nyolcaddöntőben a veterán válogatott, számtalan felnőtt és veterán bajnoki címet birtokló Pap Jenővel vívott látványos és kiélezett csatában maradt alul.  Serra Solt előbb az MTK-s Urbán Zsoltot győzte le viszonylag nagy fölénnyel, majd a döntőben egy végletekig kiélezett, hosszabbításba nyúló mérkőzésen a román válogatott Traian Andrei Timoce felett is diadalmaskodott.

A női mezőnyben 10 debreceni hölgy indult csatába, közülük 6-an jutottak a legjobb 16 versenyző közé. Molnár Réka, Hanesz Júlia és Kálmán Csenge azonban a nyolcas döntőbe már nem tudta bavívni magát. A döntőben Babinszki Dorottya és Vértesi Lili egyaránt a dobogó 3. fokára állhatott fel. Pártos Zsófia még egy kört ment és csupán a döntőben szenvedett, minimális egy tusos vereséget.

Az egyéni versenyek után tehát így állt a debreceni éremtábla: 1 arany (Serra Solt), 1 ezüst (Pártos Zsófia), 2 bronz (Vértesi Lili, Babinszki Dorottya), és egy 6. helyezés (Tardi Ottó).

 A vasárnapi csapatversenyeken állandósult DHSE főlény. A fiúk mezőnyében az Aranyos, Baksa, Tardi, Serra négyes fogatot megszorítani sem tudták  így megérdemelten állhattak fel a dobogó legfelső fokára. A hölgyek mezőnyében a Babinszki, Pártos, Vértesi triónak jutott ugyanez a lapleosztás, és a férfi csapathoz hasonlóan szintén veretlenül nyerték meg a hölgyek csapatversenyét.

Valentin nap alkalmával meglepetéssel kedveskedtek a debreceni szervezők az indulóknak. Különleges csapatversenyre került sor ahol az egy fiú és egy lány alkotta csapat küzdött 20 tusig, vagy a 4x3 perces vívóidő leteltéig. A „Jancsi és Juliska” verseny aranyérme a hétvége kiváló zárásaként szintén debreceni nyakakba került. Molnár Réka és a vele párt alkotó Tardi Ottó nyerte a megmérettetést.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés