Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bevették a svédek Boldogkő várát

| 2022. 04. 23. | 21:48:00
Östberg diadalmaskodott az idénynyitó ralin.
Bevették a svédek Boldogkő várát
Hirdetés
Hirdetés

Az idénynyitó Salgótarján környéki viadalon is győztes Mads Östberg, Patrik Barth norvég, svéd duó nyerte a szombaton rendezett Boldogkő-ralit, a Mercarius országos bajnokság idei szezonjának második futamát.

A Citroën Rally Team Hungary párosa magabiztosan aratta idei második sikerét, a kilenc gyorsasági szakaszból ötön diadalmaskodva, 17.6 másodperces előnnyel.

A WRC2-es kategória 2020-as világbajnoka mögött a Vincze Ferenc, Németh Gergely kettős végzett másodikként a Korda Racing Skoda Fabia R5-ösét vezetve. A 2019-ben abszolút magyar bajnok Vincze egy év kihagyás után tért vissza a hazai mezőnybe, és a szezon első versenyén is második volt Östberg mögött. Vinczéék három gyorsaságit nyertek a Boldogkőváralja környékén rendezett szombati futamon, de nem tudták megszorongatni a győztest.

Az ob második fordulóján a Salgó-ralin is harmadikként záró Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt duó állhatott még dobogóra, ők a kilencből egy gyorsasági szakaszon tudtak győzni, Östbergéktől pedig a végelszámolásban 25,5 másodperccel maradtak el.

Balszerencsésen alakult viszont a bajnokság második futama a boldogkőváraljai viadal előtt összetettben negyedik helyen álló Turán Frigyes, Farnadi Ágnes kettős számára. A Shell Helix Ultra csapatának párosa műszaki hiba miatt volt kénytelen feladni a futamot, a harmadik gyorsasági szakaszon gondjai adódtak a Volkswagen Polo GTI-vel, és a negyedik gyorson már nem is tudott elindulni.

A magyar bajnokság május végén, a Vácon és környékén sorra kerülő Dunakanyar-ralival folytatódik.

Boldogkő-rali, 9 gyorsasági szakasz
(122,19 km, a dobogósok):
1. Mads Östberg, Patrik Barth (norvég, svéd, Citroën C3 Rally2) 57:31.2 perc
2. Vincze Ferenc, Németh Gergely (Skoda Fabia R5) 17.6 másodperc hátrány
3. Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt (Skoda Fabia Rally2 EVO) 25.5 mp h.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés