Hirdetés

Sátoraljaújhelyen a futballmentők

MTI

2022.07.30. 18:00

Sátoraljaújhelyen a futballmentők
Meseszerű környezetben, a füzéri várhegy alatt (Fotó: Kovács Péter)

Csillag Péter: lökést szeretnénk adni…

Hirdetés

Hirdetés

Sátoraljaújhelyi gálával, ingyenesen látogatható, színvonalas tematikus programokkal zárult július 30-án a nyolc plusz egy állomásból álló Hátsó füves futballmentő túra. 

Csillag Péter, a Nemzeti Sport főmunkatársa – tíz fotóriporter társaságában – 2015 és 2019 között járta Magyarországot, és „Hátsó füves – Barangolás a magyar futball rejtett tájain” címmel riportsorozatot közölt, amelyben a falusi futballélet különböző arcait próbálta bemutatni, gazdag képillusztrációval. A szerző elsősorban azokra az értékekre fókuszált, amelyek ebben a hagyományos, vidéki bajnokságokban szereplő csapatokhoz kapcsolódó futballkultúrában jelen voltak, ugyanakkor a mostani változó, átalakuló világban is érvényesülnek, értéket képviselnek.

Csillag Péter az MTI-nek elmondta: Sátoraljaújhelyen a Kazinczy Ferenc Múzeumban megtekinthető az öt évet felölelő gyűjtés összegzéseként létrehozott kiállítás, itt született meg a Ringer István múzeumigazgatóval közösen kigondolt kezdeményezés, amelynek kapcsán az ország észak-nyugati térségében nyolc olyan településre jutottak el, ahol már nincs nagypályás futball. 

„Az emberek megannyi emléket idéztek fel, átélték a meccs kínálta közösségi élményt, amelynek folytán aztán újra beszédtéma lett, hogy miként lehetne a helyi futballt újraéleszteni, lehet-e létjogosultsága a csapatszervezésnek, hosszabb távon életképesen tudna-e működni az együttes. Ezt a lökést szerettük volna megadni a Hátsó füves futballmentő túrával és a programsorozatot kísérő, Nemzeti Sport felületein közzétett riportsorozattal” – mondta.

labdarúgásSátoraljaújhelykiállításCsillag Péter

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés