Hirdetés
Hirdetés

Büszke Tiszaújváros: Lehmann negyedik a triatlon Eb-n

Az utolsó métereken maradt le az éremről.
Büszke Tiszaújváros: Lehmann negyedik a triatlon Eb-n
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lehmann Csongor végig harcban volt az éremért, végül negyedik lett a férfi triatlonosok szombati versenyében a müncheni triatlon Európa-bajnokságon. A viadal hármas francia sikert hozott.

Magyar szempontból parádésan kezdődött a szombati verseny, elsőként ugyanis Dévay Márk és a tavaly U23-as világbajnok Lehmann jött ki az Olimpiai Parkban található tóból, amelyben az 1500 méter úszást teljesítette a mezőny, azaz ők pattanhattak először kerékpárra.

A 39,2 kilométeres második tusa elején egy 12 fős boly alakult ki, benne a két magyarral, ez a társaság sokáig együtt haladt. Féltávnál a francia Leo Bergere vezette a mezőnyt, de szorosan utána Dévay és Lehmann következett. Az üldözők, köztük a tavalyi, tokiói olimpián hetedik Bicsák Bence, körülbelül egyperces hátránnyal kerekeztek az éllovasok mögött.

A második váltáshoz közeledve többször cserélődött az éllovas -egy ideig a szintén francia, címvédő Dorian Coninx is vezetett –, de elhúzni senki nem tudott, így a 12 versenyző, a két magyar mellett három francia, két-két német és portugál, valamint egy-egy svájci, olasz és osztrák, szinte egyszerre érkezett a depóba.

Dévay vesztett néhány másodpercet a cipője felvételénél, de ő és a jó futónak számító Lehmann is az élbolyban kezdte meg a tíz kilométeres futást. Bicsák ekkor a 32. helyen állt.

Az utolsó szakasz elején aztán egy négyfős csoport - benne Lehmann-nal, a portugál Joao Pereirával és a francia Bergere-rel, valamint Pierre le Corrével - ellépett a többiektől, és úgy tűnt, egymás között dönti el a dobogós helyek sorsát. Kisvártatva azonban Coninx is csatlakozott hozzájuk, Pereira pedig leszakadt, a 23 éves tiszaújvárosi triatlonos azonban tartotta a lépést.

Az utolsó kilométereken Bergere leszakította riválisait, Lehmann pedig önmagával és a címvédővel nagyot harcolva a bronzéremért küzdött, de az utolsó métereken elfogyott az ereje, így lemaradt az éremről.

– A franciák nagy erőt képviseltek, hárman voltak az elmenésben és erősnek látszottak mind a három szám során. Bringán végig jól tudtam helyezkedni, és jó pozícióból tudtam megkezdeni a futást. Elég hosszú volt ez a tíz kilométer, az első két kör elrepült, de a második kettő már elég szenvedős volt. Bíztam benne, hogy a francia srácot a hajrában le tudom akasztani magamról, de sajnos nem sikerült. Tudtam, hogy ő egy combos sprinter, és az utolsó száz méteren jobb lesz, így is lett. Ezzel együtt nagyon elégedett vagyok a negyedik helyezéssel, az már csak hab lett volna a tornán, ha dobogóra tudok állni

– mondta a közmédiának Lehmann Csongor.

 Hozzátette: még U23-as versenyző, de egyre jobban próbálja megvetni a lábát az elit mezőnyében, a célja a párizsi olimpia, és szerinte ez a mostani eredmény remek mérföldkő az odavezető úton.

Bicsák nagyszerű futással feljött a tizedik helyre, Dévay pedig végül 12. lett. A negyedik magyar induló, Tóth Tamás a kerékpározás háromnegyedénél feladta a versenyt.

Eredmény:
triatlon, férfiak, Európa-bajnok: Leo Bergere (Franciaország) 1:41:09
2. Pierre le Corre (Franciaország) 1:41:17
3. Dorian Coninx (Franciaország) 1:41:24
4. Lehmann Csongor 1:41:30
...10. Bicsák Bence 1:42:46
...12. Dévay Márk 1:42:56

Hirdetés
Hirdetés