Az anya tudtával erőszakolt meg a nevelőapa egy kétévest Ózdon

borsodihir.hu

2018.09.21. 11:43

Az anya tudtával erőszakolt meg a nevelőapa egy kétévest Ózdon
A kép illusztráció

Debrecenben folytatódik a megdöbbentő ügy.

A bíróság által megállapított tényállás szerint I. Szilvia elsőrendű vádlott és párja 2013 óta élt élettársi kapcsolatban éltek, és nevelték az asszony korábbi kapcsolatából született két kiskorú gyermeket. A vádlottak munkahellyel nem rendelkeztek, vándorló életmódot folytattak, rokonoknál, barátoknál, albérletben laktak Ózdon. Rendkívül rossz szociális körülmények között éltek, elhanyagolt környezetben, alapvető bútorok nélkül. Megfelelő higiénés körülményeik nem voltak, illetve gyakran főzési lehetőségük sem volt. A család folyamatos vándorlása miatt a családgondozás kivitelezhetetlenné vált. A nagyobbik gyermek 2013-ban kezdte meg az általános iskolát, azonban nem járt rendszeresen, elhanyagolt, gondozatlan volt a külseje, felszerelése hiányos volt, ruházata nem volt az évszaknak megfelelő. A gyermek nem fejezte be az első osztályt.

A vádlottak nem biztosították a mindennapi és megfelelő élelmet sem.

Számos alkalommal a gyermekek előtt éltek szexuális életet, illetve arra kényszerítették az akkor 8 és 2 éves gyermekeket, hogy szexuális cselekményeket végezzenek. A nevelőapa egy alkalommal a kisebbik gyermekkel aktust is létesített, amiről az anya is tudott, azonban semmit nem tett annak megakadályozása érdekében, és az esetet követően a gyermeket nem vitte orvoshoz. A gyermekeket 2014 októberben emelték ki a családból és kerültek nevelőszülőkhöz.

Első fokon 9 és 10 év fegyház

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék idén márciusában

  • az anyát folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette és kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt 9 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A törvényszék a vádlott szülői felügyeletei jogát 3 kiskorú gyermek, illetve a jövőben születendő gyermekei vonatkozásában megszüntette.
  • A másodrendű vádlott nevelőapát folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette és kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt 10 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlottak enyhítésért fellebbeztek.

A büntetőper másodfokon a Debreceni Ítélőtáblán szeptember 26-án kezdődik.

Szóljon hozzá!

Hirdetés