Hirdetés

Hirdetés

Balhé Miskolcon: huligánok verték szét a békés közönséget

2018.09.22. 09:30

Balhé Miskolcon: huligánok verték szét a békés közönséget
A rendőrség több vendégszurkolót előállított (Fotó: illusztráció)

A klub azt kéri a híveitől, ne utazzanak el Gyetvára.

Hirdetés

Fontos közleményt adott ki a DVTK a péntek esti Jegesmedvék–HKM Zvolen mérkőzésen történtek miatt.  Rendbontás tört ki a miskolci Extraliga-találkozó alatt. Zólyomi huligánok a kordont áttörve ütni-verni kezdték a békés miskolci szurkolókat, többeknek sérüléseket okozva. Az események miatt a találkozó után a meccset egyébként 5-0-ra megnyerő HKM Zvolen vezetőedzője.

A DVTK közleménye:

“A mérkőzést megelőzően a két klub egyeztetett a Miskolcra érkező szurkolók számáról és azok habitusáról. A zólyomi szervezett szurkolói csoportok az előzetes megállapodást felrúgva több másik klub ultra és huligán tagjaival érkeztek Miskolcra, amelyek valószínűsíthetően tervezett rendbontást hajtottak végre. Az események után több vendégszurkolót a rendőrség előállított, ellenük eljárást indított.

Klubunk és a zólyomi klub végtelenül sajnálja és elítéli az eseményeket, amelyek teljesen idegenek a jégcsarnokok világától, és amelyeknek semmi közük a sporthoz és ahhoz a közreműködéshez, amivel a Tipsort Liga csapatai nekiláttak a szezonnak. Klubunk mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy hasonló események a jövőben ne következhessenek be sem Miskolcon, sem pedig az idegenben lejátszott mérkőzéseken.

Ezért arra a nehéz elhatározásra jutottunk, hogy megkérjük tisztelt szurkolóinkat, hogy ne utazzanak el a Gyetva elleni vasárnapi mérkőzésre. A Zólyom mellett található településen nagy esély mutatkozna arra, hogy ezek az események tovább folytatódjanak. Így a Gyetva vezetését is arra fogjuk kérni, hogy ne értékesítsenek vendégbelépőket a mérkőzésre.

Kérjük továbbá mindazokat, akik megsérültek az eseményekben vagy használható videófelvételekkel rendelkeznek, lépjenek kapcsolatba velünk az alábbi e-mail címeken: cseke.gabor@dvtk.eu vagy a nagy.adam@dvtk.eu.”

 

DVTKszurkoló

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés