Hirdetés

Hirdetés

A MAC hosszabbításban nyert a DVTK otthonában

dvtk.eu

2018.10.13. 08:23

A MAC hosszabbításban nyert a DVTK otthonában

A Miskolci Jégcsarnokban ezerháromszázan szurkoltak.

Hirdetés

A Tipsport Liga 11. fordulójában a MAC Újbuda csapatát fogadta a DVTK Jegesmedvék. A két magyar együttes összecsapása a hosszabbításban dőlt el a vendégek javára.

A találkozóból mindössze 39 másodperc telt el, amikor Kiss Dániel csak szabálytalanul tudta megállítani MacAulay-t, így egy MAC emberelőnnyel kezdődött a mérkőzés, ami kihasználatlan maradt.

A következő percek hazai fölénnyel teltek, amely során Somogyi találta el közelről az oldalhálót. A 11. percben következhetett az első miskolci emberelőny is, hiszen Jared Brown kapott két perces kiállítást, az emberfór ezúttal sem hozott gólt, azonban 6 másodperccel azután, hogy újra teljes létszámmal játszhatott a budapesti gárda megszerezte a vezetést a DVTK. Rasmus Kulmala lőtt kapura, a Rajnáról kipattanó korong pedig Vas János elé került, aki kapásból a hálóba lőtt (1-0).

A második harmadra feljebb kapcsolt a MAC, más tempóban kezdtek el játszani.

A 36. percben Dansereau lövésénél Adorján hatalmas spárgát bemutatva akadályozta meg az egyenlítő találatot, ami után a közönség percekig a nevét skandálta. A középső játékrész Galanisz kiállításával zárult. Magas bottal való játékért 2+2 perces büntetést kapott a miskolci 8-as, mivel vérző sérülést okozott ütőjével.

Az újabb emberelőnyt már nem hagyta kihasználatlanul a budapesti csapat, Jared Brown talált a kapuba. Az amerikai csatár a pálya széléről lopta a távolságot, lövése után pedig a korong Adorjánon átcsorogva a kapuba jutott (1-1). Mivel az első két perces büntetés ideje alatt esett a gól, maradt emberelőnyben a MAC, de újabb gólt nem sikerült szerezniük. Egyenlő létszámban újra veszélyes támadásokat vezetett a hazai alakulat, a 45. percben Vas János lőtt kapura, majd a saját kipattanójával újra próbálkozott, de Rajna szép mozdulattal hárított. Egy perccel később Szirányi emelte ki a korongot a pályán kívülre, ami két perces büntetést jelentett. Létszám hátrányban tudott kettő az egy elleni szituációt kialakítani Vas és Harrison, amely során mindketten eltalálták a kaput, de a vendég kapus bravúrral hárított ezúttal is.

Az 50. percben Láda Balázs kapott 2+10 perces büntetést, majd a sikeresen kivédekezett emberhátrány után újra megszerezte a vezetést a DVTK Jegesmedvék csapata.

Rasmus Kulmala volt gyorsabb a védőknél, az alapvonalig jutott és éles szögből kapura tette a játékszert, ami Rajna hátáról a kapuba pattant (2-1). A gól után maradt a nyílt és szórakoztató játék, mindkét kapu előtt komoly helyzetek alakultak ki, az idő a vendégeket sürgette, ezért egyre jobban kinyíltak. Az utolsó két percben jártunk, amikor több sikertelen felszabadítás után Klempa elé került a korong, a szlovák játékos pedig közelről a kapuba lőtt (2-2). Az utolsó másodpercekben még Vas János szerezhette volna meg a győztes találatot, de emelését Rajna védte.

Így tehát hosszabbításra mentette a találkozót a MAC Újbuda, amit a ráadásban meg is tudott nyerni. Három a három elleni játék során Dudás lőtt kapura, a kipattanót pedig nem sikerült a miskolci védőknek megjátszani, újra Klempa érkezett és megszerezte a plusz pontot csapata számára (2-3).

Eredmény, Tipsport Liga:
DVTK Jegesmedvék-MAC Újbuda 2-3 (1-0, 0-0, 1-2, 0-1) - hosszabbítás után
MiskolcDiósgyőrDVTK Jegesmedvék

Hirdetés

Hirdetés