Hirdetés

Döntöttek Miskolc 47,3 milliárdjáról

2019.02.22. 16:01

Döntöttek Miskolc 47,3 milliárdjáról
(Fotó: mti)

Ez a fejlesztések költségvetése lesz - hangzott el.

Hirdetés

 A miskolci közgyűlés pénteken 47,3 milliárdos főösszeggel elfogadta a város idei költségvetését; az előterjesztés 20 igen szavazatot kapott, öt tartózkodás mellett.

 A költségvetési bevételekben jelentős szerepet játszanak a helyi adóbevételek, amelyek 2010 óta folyamatosan és egyenletesen nőnek. Az elmúlt év végén minden korábbi szintet meghaladva Miskolc adóbevételei meghaladták a 15 milliárd forintot. A tervek szerint az adóbevételek idén meghaladhatják a 16 milliárd forintot is.

A 2019-es költségvetés összességében 47,3 milliárd forint forráslehetőséggel számol. Városüzemeltetési feladatokra mintegy 6,2 milliárd forint jut, amely csaknem egymilliárddal haladja meg a múlt évit. A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. részére mintegy 300 millió forint többletforrást biztosítanak, a városi tömegközlekedési cég - az állami támogatással együtt - több mint 2,2 milliárd forintot kap.

Az oktatás működési feladataira az önkormányzat idén - a tervek szerint - 5,6 milliárd forintot fordít. A tavalyinál több pénz jut kulturális, közművelődési, művészeti és sporttal kapcsolatos kiadásokra: kulturális és idegenforgalmi feladatokra 4 milliárd, a sporttal kapcsolatosakra 861 millió forint jut.

Az idei költségvetés a fejlesztések költségvetése lesz uniós és hazai forrásból - hangzott el a közgyűlésen.

Miskolcönkormányzat

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés