Újabb sportolókat támogat Miskolc városa

borsodihir.hu

2019.05.09. 15:47

Újabb sportolókat támogat Miskolc városa
(Fotó: Büki Ádám, Facebook)

Kriza Ákos: a Népkertben található városi sportcsarnokot is szeretnénk modernizálni.

Hirdetés

Gergely István paravívó és Büki Ádám biatlonos, sífutó csatlakozott a 2018 szeptemberében elindított Miskolci Olimpiai Reménységek Programhoz (MORP) – derül ki a miskolci önkormányzat május 9-i közléséből. Velük együtt már 12 sportolónak biztosít Miskolc városa olyan hátteret (havi 45 ezer forintos ösztöndíj), amivel több nemzetközi versenyre juthatnak el a szükséges kvalifikációs pontok összegyűjtése érdekében. A program nyitott, bárki jelentkezhet, csatlakozhat, aki megfelel a szakmai kitételeknek és sportági szakszövetsége is indokoltnak látja felvételét.

A MORP tagjai továbbá a Decathlon szponzori támogatása eredményeként évi 60 ezer forint sportszervásárlási lehetőséghez jutnak és díjmentesen használhatják a városi sportlétesítményeket.

Közös célunk, hogy egészségesek legyünk, amihez a sportolás az egyik legfontosabb terület - hangsúlyozta Kriza Ákos, Miskolc polgármestere az alkalomból tartott sajtótájékoztatón.

– Ahhoz, hogy a város lakosai, beleértve természetesen a fiatalokat is, megfelelő körülmények között tudjanak sportolni, igyekszünk minden feltételt biztosítani. Sportinfrastruktúránk fejlesztésének részeként szinte minden sportlétesítményünk megújult, és gyarapodtunk egy modern objektummal is, a Miskolci Atlétikai Centrummal. Nem állunk meg, további fejlesztéseket tervezünk a vizes és jeges sportok tekintetében, valamint a Népkertben található városi sportcsarnokot is szeretnénk modernizálni – jelentette ki.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Szövetség elnöke példaértékűnek nevezte, ahogy Miskolc városa kiemelt és különleges lehetőséget kínál tehetséges sportolói számára. – A sport imázsnövelő tényező, a sikerek hozzájárulnak Miskolc elismertségéhez. Bízom benne, hogy a 2020-as tokiói nyári olimpián és paralimpián, továbbá a 2022-es pekingi téli olimpián ott lehetnek a programban részt vevő miskolci sportolók is – közölte.

MiskolcsportBüki ÁdámGergely István

Szóljon hozzá!

Hirdetés