Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Emlősebészeti részleget nyitottak Miskolcon

| 2019. 06. 03. | 21:32:00
Új szolgáltatás a megyei kórházban.
Emlősebészeti részleget nyitottak Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés

Új profillal bővül a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház tevékenysége annak érdekében, hogy egyre jobb és minőségi ellátást kaphassanak a betegek.

Az Általános Sebészeti Osztály keretein belül létrehoztát egy emlősebészeti részleget. Ezen részleg feladata az, hogy minden emlőbetegség esetében – amely sebészeti beavatkozást igényel –, megfelelő színvonalú ellátást tudjanak nyújtani pácienseink számára; legyen szó egyszerű jóindulatú betegségről, plasztikai sebészetet igénylő beavatkozásról, vagy adott esetben rosszindulatú betegségről.

Távlati cél

A kórházban  igyekeznek megteremteni annak a lehetőségét, hogy egy az Onkológiai Intézetben egyedüliként működő osztályhoz hasonlóan egy Onkoplasztikai Rehabilitációs Sebészeti Osztály jöjjön majd létre.

Ezen cél érdekében 2019. június 3-tól a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház Semmelweis Tagkórházának telephelyén működő Emlő Ambulancia átkerül a Szentpéteri kapui telephelyre. Ezzel egyidejűleg a Semmelweis Tagkórház telephelyén végzett emlő- és bőrsebészeti beavatkozásokat a Megyei Kórházban végzik majd el.

Az új részleg egyesíti az eddig külön végzett plasztikai sebészeti tevékenységet és a teljes körű, kornak megfelelő onkológiai – sebészeti hátteret, ezzel megteremti egy későbbi centralizált emlő – és lágyrész-onkosebészeti önálló osztály kiépülését. A betegek ennek köszönhetően egy helyen jutnak hozzá az emlő- és bőrsebészet teljes palettájához, itt történhet az utókezelés, illetve az onkológiai ellátás is. A tevékenységet továbbra is ugyanazon sebész, plasztikai sebész és onkológus kollégák végzik, akik eddig a betegeket ellátták.

A fekvőbetegek elhelyezése a Sebészeti Osztály felújított, Onkosebészeti Épületében, külön erre kijelölt kórtermekben történik majd.

A korábban a Semmelweis Tagkórházban működő Emlő Ambulancia szintén a Megyei Kórház Onkosebészeti Épületébe kerül át. Az eddigi gyakorlattal ellentétben a hét minden napján lesz rendelés, a betegek ezentúl itt jelentkezhetnek bármely, emlővel kapcsolatos panaszaikkal.

Rendelési idő:
hétfő, szerda és pénteki napokon 8 órától 14 óráig,
kedden és csütörtökön 8 órától 15 óráig
A szakrendelés beutaló-köteles.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés