Hirdetés

Óriási javulás Miskolcon: már az elitben az akadémia

2019.08.25. 08:43

Óriási javulás Miskolcon: már az elitben az akadémia
Sütő Szilárd (Fotó: dvtk.eu)

Hátha egyszer majd a felnőtt csapatnál is érezteti hatását!

Hirdetés

Hirdetés

Az MLSZ megbízásából a magyar akadémiákat felmérő, hatalmas nemzetközi tapasztalattal rendelkező belga auditor cég, a Double Pass értékelte a Diósgyőrben tapasztalt fejlődést. Összesítésben a DVTK Labdarúgó Akadémia a legjobb hat műhely közé került. A felmérésről Sütő Szilárd, a DVTK LA igazgatója számolt be a klub honlapjának.

A belga céget 2004-ben alapították, a legfőbb feladta független szervezetként elit labdarúgó akadémiák auditálása, és segítségnyújtás a tehetséggondozás hatékonyabbá tételében.  Alapítása óta komoly szerepet játszik a belga futball fejlesztésében, de auditálta az angol és a német akadémiai rendszert, dolgozott Dániában, Japánban, Törökországban, Oroszországban, Brazíliában és az Egyesült Államokban is. A Magyar Labdarúgó Szövetség figyelmébe Dárdai Pál ajánlotta a céget.

A Double Pass három klasztert határozott meg a magyar labdarúgó akadémiák besorolására. A 3. klaszterbe tartozó akadémiák kapták a gyengébb értékelést és ők nem is használhatják majd az akadémia megnevezést. A gyengébben teljesítő akadémiáknak az audit folyamat költségét is ki kell fizetniük. A 2. klaszterbe tartozó akadémiák már akadémia minősítéssel rendelkeznek, míg az 1. klaszterbe tartozó akadémiákon folyik a Double Pass szakemberei szerint a legjobb munka az országban (ezek a kiemelt státusszal bíró akadémiák). Örömmel jelenthetem, hogy a DVTK Labdarúgó Akadémia hatalmasat lépve előre a legmagasabb besorolást kapta, és immár öt másik akadémia társaságában az 1. klaszterbe - mondta Sütő Szilárd, aki kiemelte, hogy az elmúlt két és fél évben edzőink és a klub dolgozói óriási munkát fektettek bele, hogy akadémiájuk ilyen mértékben lépjen előre a magyar utánpótlás futballtérképen. 

 

labdarúgásDVTK

Szóljon hozzá!

Hirdetés