Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kikapott Gyetván a DVTK

| 2020. 01. 07. | 10:53:00
A miskolci együttes sorozatban harmadik találkozóján kapott ki a Tipsport Ligában.
Kikapott Gyetván a DVTK
Hirdetés
Hirdetés

A Tipsport Liga 38. fordulójában, január 6-án Gyetván lépett jégre a DVTK Jegesmedvék csapata. A találkozó első harmadában kétszer is megszerezte a vezetést Marcel Rodman együttese, de a folytatásban a hazaiak fordítani tudtak, és a hajrában szerzett üres kapus góllal kétgólos győzelmet arattak.

Piros-fehér szempontból remekül kezdődött a meccs, hiszen szűk két perc alatt sikerült megszerezni a vezetést David Rodman góljával (0-1). A lendületet két kiállítás törte meg, amik felhozták a hazai csapatot. Rajna két nagy bravúrt is bemutatott, de fokozódott a nyomás a kapuján. A harmadik nagy helyzetet már neki sem sikerült kivédenie, egy középre tett korongba Luptak ért bele, a játékszer pedig a válla felett a hálóba jutott (1-1). A 17. percben láthattuk az első vendég emberelőnyt, ami rögtön gólt is hozott. Ismét David Rodman volt a főszereplő, aki okosan kivárt a kapu előterében és szép mozdulattal a hálóba lőtt (1-2). A harmad utolsó percében Vas János is kétperces büntetést kapott a játékvezetőktől.

Az áthúzódó előnyt még sikerült kivédekezni, egy egyenlő létszámban ismét egyenlített a gyetvai csapat. A gólszerző ezúttal Gaspar volt, aki a bedobókör magasságából lőtt a kapuba (2-2). Két perccel később egy késletetett kiállítás során a játékvezetőről a gyetvai kapuba jutott a korong, de a bírók érvénytelennek ítélték a gólt. Az emberelőny alatt Ross, Dudás és Vandane is közel járt a gólszerzéshez, de ez az emberelőny ezúttal kihasználatlan maradt. A folytatásban Beauvillier ütője találta el Valent arcát a gyetvai harmadban és a vérző sérülés miatt négy perc hazai emberelőny következett. Az első két percet még sikerült kivédekezni, de a második alatt Chovan ért bele Gaspar lövésébe, így a korong Rajna kapujában kötött ki (3-2). Három perccel később Rajna hárított egy szólót, majd Török kiállítása miatt miskolci létszámfölény következett. Ez alatt Vas János kapta meg a korongot a pálya szélén, majd egy ütemet várva a rövid felsőbe lőtte a korongot (3-3). Ezt követően Scurko ütője találta el Tousignant arcát, akinek szintén vérző sérülése lett, így a hazai játékos is 2+2 percet kapott.

A harmadik játékrész így áthúzódó előnnyel indult, ami alatt két nagy helyzet is kialakult, mindkétszer centiken múlott a vezető találat. Egyenlő létszámban nagy csata folyt a jégen, némi miskolci mezőnyfölénnyel. Bő tíz perccel a meccs vége előtt Cacho szerzett korongot a támadó harmadban és fordulásból megszerezte a vezető találatot (4-3). A hajrában egy kivédekezett emberhátrány után lehozta kapusát Marcel Rodman az egyenlítés reményében. A helyzetek ezúttal is megvoltak, de a végeredményt mégis Cacho állította be egy üres kapus góllal (5-3).

MESTERMÉRLEG:
Marcel Rodman: Tudtuk, hogy egy nehéz meccs lesz, valamilyen oknál fogva a gyetvaiak ellen sosem tudjuk a legjobbunkat nyújtani. A kezdésünk rendben volt, helyzeteket alakítottunk ki és kontroll alatt tartottuk a játékot. A folytatásban viszont nem támadtuk eléggé agresszívan az ellenfél kapuját, a sajátunknál pedig több rossz döntést is hoztunk. A végeredmény csalódás számunkra, sok hibát ki kell javítanunk rövid idő alatt, mert sorra jönnek a fontos meccsek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés