Hirdetés

Hirdetés

A DVTK fiatal kapusa Finnországban folytatja pályafutását

dvtk.eu

2020.06.22. 08:33

A DVTK fiatal kapusa Finnországban folytatja pályafutását

Hat év után elköszön a miskolci csapattól Adorján Attila.

Hirdetés

Hat Miskolcon töltött szezon után távozik a DVTK Jegesmedvéktől Adorján Attila. A 23 éves kapus kétszeres Erste Liga és magyar bajnokként, valamint egyszeres Magyar Kupa győztesként

távozik a finn Mestis Ligába.

Adorján Attila elmondta, olyan lehetőség adódott, amit a karrierje jelenlegi szakaszában, az egyetemi tanulmányai befejeztével megéri kihasználni, hiszen új kihívásokkal nézhet szembe, tovább tud fejlődni. Köszönetet mondott a klubnak, hisz – mint fogalmazott – a csapat támogatása nélkül nem érhette volna el céljait sem aj égkorongban, sem a magánéletben.

– Attila még 2014-ben érkezett hozzánk 17 esztendősen, és hamar bizonyította tehetségét – mondta Egri István, a DVTK Jegesmedvék elnöke. – Egészen fiatalon megkapta tőlünk a lehetőséget a felnőtt csapatban, amivel élni tudott. Nálunk lett belőle profi játékos, bajnok és kupagyőztes. Folyamatos fejlődésének köszönhetően magyar válogatott játékossá, az ország egyik legjobb fiatal kapusává vált, most viszont új kihívások elé néz a világ egyik legelismertebb hokikultúrájában. Sok sikert kívánunk neki a finnországi karrierjéhez. Hálásak vagyunk Attilának az elmúlt hat szezonért, mindig szívesen fogjuk őt látni Miskolcon – fogalmazott az elnök.

Farkas Tamás kapusedző szerint egy edző munkájáról az a legobjektívebb visszajelzés, ha a tanítványa folyamatosan fejlődik, sikeres lesz és olyan lehetőséghez jut, amilyen most Attila előtt adódott. – Ez remek lehetőség neki, hogy egy új, számára ismeretlen közegben, a világ egyik hokinagyhatalmában mérettesse meg magát, haladjon tovább a fejlődés útján, még jobb kapus váljon belőle. Ebben én maximálisan támogatom és büszke vagyok arra, hogy az elmúlt 4 év közös munkájával hozzájárulhattam ahhoz, hogy ilyen lehetőséghez jutott. Úgy gondolom abszolút megérett arra, hogy megfeleljen az elvárásoknak Finnországban és még magasabb szintre tudjon lépni – fogalmazott.

DVTK JegesmedvékAdorján Attila

Hirdetés

Hirdetés