Hirdetés
Hirdetés

A miskolciak hosszabbításban nyertek Nyitrán

| 2020. 11. 24. | 21:42:00
Rauhauser gólja döntött.
A miskolciak hosszabbításban nyertek Nyitrán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hosszabbítás után a DVTK Jegesmedvék csapata 3-2-re győzött Nyitrán a szlovák jégkorongliga november 24-i játéknapján.

A miskolci csapat így egymás után a második sikerét aratta.

A mérkőzés mezőnyjátékkal indult, az első veszélyes helyzetre egészen az 5. percig kellett várni, igaz, ezt azonnal kihasználta a Nyitra. Holesinsky vitte be a korongot a miskolci harmadba, lövése nagyot csattant a hátsó palánkon, de éppen hozzá pattant vissza a korong, és közelről fonákkal már a kapuba emelt (1-0). Gyorsan jöhetett volna a válasz, hiszen egy perc múlva emberelőnybe kerültek a Jegesmedvék, de Cowley minden lövést hatástalanított. A következő szakasz inkább küzdelmes volt, és mivel a csapatok a védekező feladataikat meglehetősen jól látták el, a kapusoknak nem volt igazán nehéz dolguk. A hajrában a Nyitra több mint egy percig játszott késleltetett kiállításban, Rajnának kétszer is védenie kellett, mire megkezdhették első fórjukat a vendéglátók. Ezt a miskolciak elég simán kivédekezték.

A második játékrész áthúzódó hazai emberelőnnyel indult, amely ráadásul 2+2 perc volt, ám a Jegesmedvék kihúzták. A 25. percben egyenlítettek a miskolciak, Galanisz a szólója végén a jobb felső sarokba lőtt (1-1). Beleerősített a Nyitra, fölénybe is került, Rajna folyamatosan kapta a lövéseket. A vendégek a kontráikban bíztak, a 31. percben Révész lőhetett zavartalanul, Cowley azonban magához ölelte a korongot. Később kiegyenlítettebb lett a játék, a miskolciak is számos helyzetet dolgoztak ki, különösen az utolsó percekben, Cowley több nagy védést is bemutatott.

A harmadik harmad elején megfordították az állást a vendégek: egy kipattanót a fiatal Lövei emelt közelről a kapuvas alá (1-2). Hamar egalizáltak a házigazdák: két perc múlva Hrnka oldalról, csaknem az alapvonalról vette be Rajna kapuját (2-2). Felpörgött meccs, mindkét csapat komoly energiákat mozgósított a következő gól megszerzéséért, amely döntőnek bizonyulhatott volna. Ennek megfelelően futószalagon követték egymást a helyzetek mindkét oldalon. Az 54. percben komoly esélyt kaptak a Jegesmedvék, hiszen emberelőnybe kerültek, de nem tudták eredményesen befejezni azt. Három perccel a vége előtt Vas már csak a kapussal állt szemben, lövését védte Cowley.

A hosszabbítás két perccel a lefújás előtt ért véget, ekkor Rauhauser talált be oldalról (2-3). A DVTK Jegesmedvék másodszor is legyőzték az eddig 9 győzelemmel és mindössze 2 vereséggel álló Nyitrát, és ott vannak a rendkívül sűrű középmezőnyben.

Hirdetés
Hirdetés