Hirdetés
Hirdetés

Új tulajdonosa van a Diósgyőrnek! Minden szinten profizmust ígér az új gazda

| 2021. 01. 06. | 19:04:00
Aláírták a szerződést Miskolcon.
Új tulajdonosa van a Diósgyőrnek! Minden szinten profizmust ígér az új gazda
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új tulajdonosa van a 110 éves, legnagyobb és legnépszerűbb vidéki sportklubnak a DVTK-nak. A klub honlapja szerdán arról számolt be, hogy aláírták a Borsodi Sport Holding Kft., valamint az Arago Befektetési Holding Zrt. által a klub többségi üzletrészét tulajdonló Borsodsport Invest Kft. 100 százalékának megvásárlására vonatkozó adásvételi szerződést.

A DVTK mindig is nagy hagyományokkal és szurkolótáborral rendelkezett, de az elmúlt 10 évben a klub - az előző tulajdonosi körének is köszönhetően - újra visszakerült a magyar sport térképére. A klubot irányító menedzsment kiváló munkájának köszönhetően a DVTK hatalmas fejlődésen ment keresztül. Stabil gazdasági alapokon álló regionális szervezetté, valamint olyan sport branddé nőtte ki magát, amely vonzóvá tette számunkra ezt a pénzügyi és szakmai befektetést. Egy ilyen környezetben lehetőségünk lesz arra, hogy a sportolóknak a professzionális edzői háttér mellett, infrastrukturálisan és orvosszakmai oldalról is olyan támogatást biztosítsunk, ami a személyi fejlődésükkel párhuzamosan egy még erősebb, egységesebb és akár nemzetközi szinten is az élvonal felé törekvő csapatot eredményez. Ez az elsődleges cél, amiért közösen kell dolgoznunk

- nyilatkozta Magyar Mátyás, a Borsodi Sport Holding Kft. ügyvezetője és a Fájdalom Ambulancia magánorvosi központ vezető szakorvosa. 

Sántha Gergely, a DVTK elnöke kiemelte, hogy az elmúlt években sikerült lefektetni a jövő klubjának alapjait, így az új tulajdonosokkal karöltve tovább dolgozhatnak azon, hogy a DVTK túlszárnyalja az elmúlt 110 év sikereit. Sántha hozzátette: mindent megtesznek azért, hogy labdarúgóik továbbra is a legmagasabb osztályban játszanak és a mostani tulajdonosváltásnak is köszönhetően a jövőben ismét nemzetközi kupaindulást jelentő eredményért tudjanak küzdeni. Ehhez azonban az új tulajdonosi kör támogatásán kívül szükséges egy szélesebb körű, regionális összefogás, amely megmutatja, hogy egyrészt az egész régió számíthat a DVTK-ra, másrészt a DVTK is számíthat az egész észak-magyarországi régióra.

Hirdetés
Hirdetés