Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egymilliárdos üzletben kap komoly szerepet a Miskolci Egyetem

| 2021. 06. 11. | 18:12:00
Négytagú konzorcium kapott komoly támogatást.
Egymilliárdos üzletben kap komoly szerepet a Miskolci Egyetem
Hirdetés
Hirdetés

 A gerincbántalmak megelőzésére szolgáló irodai szék gazdaságos sorozatgyártásához kapott 915,3 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást egy négytagú konzorcium a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop); a projekt összköltsége 1,14 milliárd forint - közölte a konzorciumot vezető C3D Műszaki Tanácsadó Kft. pénteken az MTI-vel. A konzorcium további tagjai: az egri GYEGÉP Kft., a Miskolci Egyetem és a kecskeméti Neumann János Egyetem.

Recski János, a C3D Kft. ügyvezetője az MTI-nek elmondta, a projekt első lépéseként a C3D Kft. által kidolgozott egészségmegőrző, aktív irodai szék prototípusa alapján kidolgozzák, milyen technológiával tudják a sorozatgyártásra alkalmas termék minden alkatrészét a legcélszerűbben legyártani. Ebben nagy szerepet kapnak az egyetemek, a gyártási technológiához szükséges gépeket pedig a GYEGÉP Kft. alakítja majd ki. 

A projekt célja, hogy az így kidolgozott terméknek 2022 végén elkezdődjön a szériagyártása.

Évente 1000 darabot értékesítenének; az aktív irodaszék ára a tervek szerint 1500-2000 euró között mozog majd. A pályázat részeként a C3D Kft. Erdőkürtön található telephelyén egy 742 négyzetméter alapterületű, új építésű üzemcsarnokban kiépítik a legújabb technológiákat és a gyártósort; a fejlesztésnek köszönhetően a vállalat öt munkahelyet tud megőrizni, és további ötöt tud létrehozni.  

Azt írták, a C3D Kft. szabadalmaztatott aktív irodai székének rendszeres használata képes megelőzni az ülőmunka miatt kialakuló degeneratív gerincbántalmak jelentős hányadát. Az aktív irodai szék összeköttetésben áll egy mobil applikációval, amely a szék ülőfelületét 45 percenként megmozgatja, ez pedig kihat a széken ülő ember gerincoszlopára.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés