Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miskolcon fogadja Ukrajnát a magyar jégkorong-válogatott

| 2022. 04. 04. | 19:56:00
Négy diósgyőri is a keretben van.
Miskolcon fogadja Ukrajnát a magyar jégkorong-válogatott
Hirdetés
Hirdetés

Hétfőn elkezdte a közös gyakorlást a május 3-án rajtoló ljubljanai divízió I/A-világbajnokságra készülő magyar férfi jégkorong-válogatott.

A szövetség (MJSZ) tájékoztatása szerint egyelőre 23 játékossal kezdte el a munkát Sean Simpson szövetségi kapitány. A keret a héten a Tüskecsarnokban gyakorol.

A mostani névsorból Schlekmann Márk és Kovács Alex nem játszott még a válogatottban. Mivel az Erste Liga döntője még zajlik, osztrák liga fináléja kedden kezdődik, és vannak még külföldi bajnokságok rájátszásban érdekeltek is, ezért többekre még nem számíthat a kapitány. 

A magyar nemzeti együttes keretének  a DVTK Jegesmdevék négy játékosa, Szirányi Bence, Kiss Roland, Galanisz Nikandrosz és Miskolczi Márk is tagja.

Eldőlt az is, hogy a csapat négy felkészülési mérkőzést játszik itthon a ljubljanai utazás előtt.

Április 14-én, csütörtökön Ukrajna lesz az ellenfél Miskolcon,

majd 19-én Székesfehérváron Szlovénia következik. Három nappal később a Vasas Jégcentrumban ismét az ukrán válogatottal találkozik Sean Simpson együttese, és végül 28-án a Koreai Köztársaság ellen zárja a felkészülést, szintén Káposztásmegyeren. A szlovén és a koreai csapat a május 3-8. közötti divízió I/A vb-n is az ellenfelek között lesz, akárcsak Litvánia és Románia.

Az Ukrajna elleni mérkőzéseken jótékonysági akciót hirdet az MJSZ, míg a másik két találkozón a kilátogató nézők jegyeket nyerhetnek a ljubljanai vb-re.

A felkészülési program:

április 14., 18.00: Magyarország-Ukrajna, Miskolc
április 19., 19.00: Magyarország-Szlovénia, Székesfehérvár
április 22., 19.00: Magyarország-Ukrajna, Vasas Jégcentrum, Budapest
április 28., 17.15: Magyarország - Koreai Köztársaság, Vasas Jégcentrum, Budapest

A keret:

kapusok: Rajna Miklós (UTE), Bálizs Bence (MAC HKB Újbuda)

hátvédek: Fejes Nándor (Gyergyói HK), Dóczi Zsombor (MAC HKB Újbuda), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék), Garát Zsombor (MAC HKB Újbuda), Kiss Roland (DVTK Jegesmedvék), Pozsgai Tamás (MAC HKB Újbuda), Tóth Gergely (MAC HKB Újbuda), Kiss Dániel (UTE)

csatárok: Kovács Alex (UTE), Papp Kristóf (Michigan State University), Szita Donát (    Amiens), Vincze Péter (Gyergyói HK), Galanisz Nikandrosz (DVTK Jegesmedvék), Sárpátki Tamás (Gyergyói HK), Tóth Richárd (MAC HKB Újbuda), Kreisz Brúnó (MAC HKB Újbuda), Szigeti Ákos (Gyergyói HK), Miskolczi Márk (DVTK Jegesmedvék), Császár Hunor (Gyergyói HK), Vas János (Presov), Schlekmann Márk (MAC HKB Újbuda)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés