Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Átadták az Akropoliszt Miskolctapolcán

| 2022. 06. 16. | 11:28:00
Teljesen megújult a görögkatolikus egyház fenntartásában működő szabadtéri színpad.
Átadták az Akropoliszt Miskolctapolcán
Hirdetés
Hirdetés

Átadták a felújított Akropolisz Szabadtéri Színpadot június 14-én, kedden Miskolctapolcán. A görögkatolikus egyház fenntartásában lévő kulturális létesítmény átadóján a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kiemelte: a színpad a görögkatolikus egyház gondoskodása révén erős lelki tartalommal rendelkezik.

Soltész Miklós elmondta, hogy "csodálattal tekintünk a görög építészet ékességeire, az akropoliszokra, amelyek az emberi leleményesség letéteményesei". Szerinte Miskolctapolca Akropolisza ugyan nem olyan hatalmas, monumentális építészeti alkotás, mint a görögországiak, de a görögkatolikus egyház gondoskodása révén erős lelki tartalommal rendelkezik.

Kiemelte: "látjuk a pusztulást Nyugaton, templomok, egyházak mennek tönkre, mert nem törődnek eléggé a lelki töltődéssel, pedig az egyházaknak fontos feladata, hogy az épületeket tartalommal, lélekkel töltse meg.

Ha ezt mi képesek vagyunk megtenni, akkor nem üres akropoliszok lesznek a világban, hanem olyanok, mint a miskolci Akropolisz, amely kereszténységgel, lélekkel, kultúrával van tele".


Veres Pál, Miskolc polgármestere arról beszélt, hogy az Akropolisz Szabadtéri Színpad felújítása különösen fontos a város számára, hiszen része Miskolc idegenforgalmi attrakcióinak, ráadásul a beruházás a miskolctapolcai fejlesztési projekt részeként, az őspark és a tó környékének megújulásával párhuzamosan valósult meg.
A kulturális létesítményt Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye püspöke áldotta meg, majd a szalag átvágásával hivatalosan is megnyitották Miskolc legnagyobb nyári szabadtéri színjátszóhelyét.
Az Akropolisz Szabadtéri Színpad felújítása a Miskolctapolca turisztikai fejlesztése című, 628 millió forintos projekt részeként valósult meg Miskolc városa és a Miskolci Egyházmegye együttműködésével.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés