Hirdetés
Hirdetés

Gólgazdag mérkőzésen győzött a DVTK

| 2022. 11. 27. | 17:35:00
A miskolciak hazai pályán remekeltek.
Gólgazdag mérkőzésen győzött a DVTK
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az esélyesebbnek tartott DVTK Jegesmedvék csapata magabiztosan győzte le 8-3-ra vendégét, a Dunaújvárosi Acélbikákat a jégkorong Erste Liga vasárnapi játéknapján.

A hazaiak gyorsan kihasználták Dézsi Bence kiállítását, előbb Jan Blasko volt eredményes, majd – azonos létszámban – a 8. percben Páterka Bence is beköszönt. A 11. percben újabb emberelőnyös góllal már 3-1 volt a DVTK-nak. A Dunaújváros kapust cserélt, aztán a gárda hat másodperc alatt gólra váltotta Miskolczi Márk büntetését.

Azonban 38 másodperc múlva visszaállt a háromgólos különbség a rutinos Szirányi Bence révén.

A második harmad elején ismét a válogatott védő villant, ekkor már 5-1 volt az állás. Szintén egy hátvéd, Varga Arnold faragott a hátrányból, de amikor Marosi Máté volt kiállítva, Páterka ismét betalált. A 32. percben a miskolciak védője, Wehrs Kevin végleges kiállítást kapott, mert veszélyesen hátulról, "vak oldalról" szabálytalankodott. Társa, Kiss Roland is elveszítette hidegvérét, ő megúszta háromszor kétperces kiállítással, a túloldalon pedig Varga ült ki a büntetőpadra.

A feszültség csak gyűlt, a 47. percben Pauls Svars és Galajda Zsombor verekedett össze.

Később Lövei Dávid, majd emberelőnyben Valentin Razumniak sem hibázott, így idénycsúcsot jelentő nyolc ütött gólnál állt meg a DVTK. A hajrában még Dézsi szépített.

A két csapat szerdán Magyar Kupa-mérkőzésen találkozott, akkor a házigazda DAB 4-0-ra győzött, és ejtette ki riválisát.

Hirdetés
Hirdetés