Hirdetés
Hirdetés

A magyar jégkorong-válogatott Miskolcon kapott ki Ukrajnától

| 2023. 04. 05. | 22:27:00
A mérkőzésen összesen egyetlen gól született.
A magyar jégkorong-válogatott Miskolcon kapott ki Ukrajnától
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A májusi elitvilágbajnokságra készülő magyar férfi jégkorong-válogatott szétlövés után 1-0-ra kikapott az ukrán csapattól Miskolcon, a Hokitavasz nevű rendezvénysorozat első állomásán április 5-én.

Kevin Constantine szövetségi kapitány még nem a legerősebb összeállításban küldte pályára csapatát, többen hiányoztak klubkötelezettség, illetve sérülés miatt, vagy kaptak pihenőt a bajnoki szezon után.

Idegesen kezdtek a csapatok, rengeteg volt a kiállítás, szinte nem volt olyan időszak, amikor azonos létszámban játszottak a felek. Mindkét oldalon egyszer-egyszer a kapusvas mentett a kapusok helyett. A folytatásban is csak helyzetekig jutottak az együttesek, a sok hiba mellett újabb ukrán lövés csattant a kapuvason egy komoly védelmi megingást követően. A harmadik harmadban négyperces emberelőny is kevés volt a gólhoz, a ráadásban pedig Hadobás Zétény szólóból találhatott volna be. Minden kimaradt, és így a rávezetések döntöttek, ebben az Újpest ukrán légiósa, Olekszandr Pereszunko volt a nyerőember.

Ez volt a két csapat 29. egymás elleni összecsapása és a 17. ukrán diadal. A gárda csütörtökön újra megmérkőzik Ukrajnával, jövő pénteken és szombaton pedig Japánnal játszik, egyaránt Miskolcon.

A magyarok április 20-án és 21-én Lengyelországban, 25-én és 26-án Nagy-Britanniában lépnek jégre, majd május 3-án és 4-én a szlovénokkal, 9-én pedig a kanadaiakkal vívnak felkészülési meccset az MVM Dome-ban. A világbajnokságon sorrendben Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Svédország, Finnország, Németország és Ausztria lesz az ellenfél Tamperében. A nyolcas utolsó helyezettje esik ki a divízió I/A-ba, az első négy helyezett pedig negyeddöntőt játszhat a rigai csoport négy legjobbjával.

Hirdetés
Hirdetés