Hirdetés
Hirdetés

A Premier League-ből erősített a Diósgyőr

| 2024. 09. 23. | 16:57:21
Valentino Adedokun Dublinban született nigériai szülők gyermekeként.
A Premier League-ből erősített a Diósgyőr
Valentino Adedokun Dublinban született nigériai szülők gyermekeként (Fotó: dvtk.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Diósgyőr kölcsönvette az angol labdarúgó-élvonalban szereplő Brentford védőjét, Valentino Adedokunt.

A miskolci klub honlapján közzétett hétfői beszámoló szerint a 21 esztendős, ír-nigériai kettős állampolgárságú baloldali védő ebben az idényben kölcsönben futballozik a csapatnál.

A weboldalon Adedokun kiemelte: korábban csak a nemzetközi kupákban látott magyar együtteseket, ezek jó benyomást tettek rá, az OTP Bank Ligát versenyképes bajnokságnak tartja, és bízik benne, hogy a karrierje szempontjából hasznosan telik a diósgyőri év.

"Miután nyáron sajnálatos módon meg kellett válnunk Stephen Bitoktól, elsődleges prioritássá vált a pótlása" - emelte ki Bajúsz Endre, a DVTK sportigazgatója. Elárulta: szerettek volna "élvonalra érett fiatal magyar játékost" igazolni, ám ilyet nem találtak a piacon.

"Valentino Adedokun alapképességeire garanciát jelent, hogy már a Premier League-ben is többször bekerült a meccskeretbe. Ezen kívül különösen vonzóvá tette számunkra az a tény, hogy szinte egy az egyben megfelel elődje játékosprofiljának: olyan baloldali védő, aki gyors elfutásaival és beadásaival hatékonyan tudja támogatni a támadásokat is."

Valentino Adedokun Dublinban született nigériai szülők gyermekeként, már 17 évesen debütált a felnőttek között a Dundalk színeiben, nemsokkal a 18. születésnapja után bemutatkozott a Konferencia-liga selejtezőjében is, ezt követően igazolta le az angol Brentford FC akadémiája.

Az előző idényben már a klub első csapat keretéhez számították, többször leült Premier League-mérkőzésen a kispadra is, a bemutatkozására még nem került sor. A B-csapatban viszont olyannyira alapembernek számított, hogy az előző idényben már ő viselte a csapatkapitányi karszalagot is - emelte ki a honlap.

Hirdetés
Hirdetés