Hirdetés
Hirdetés

Állatkínzásért kell felelnie egy borsodi nőnek

borsodihir.hu | 2024. 09. 09. | 09:49:41
Börtönbe vonulásakor nem gondoskodott a kutyáiról.
Állatkínzásért kell felelnie egy borsodi nőnek
Állatkínzás a vád (Fotó: Illusztráció/police.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Encsi Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen állatkínzás bűntette miatt, aki börtönbe vonulásakor nem gondoskodott két kutyája ellátásáról, közülük a pórázon tartott eb elpusztult.

A vádirat szerint a vádlott egy borsodi kisvárosban lévő családi háza körülkerített udvarán tartott két közepes testű kutyát.

A nő 2023. szeptember elején szabadságvesztés büntetés letöltésére büntetés-végrehajtási intézetbe vonult, de nem gondoskodott arról, hogy a kutyái távolléte alatt megfelelő ellátásban részesüljenek. 2023. október közepén lakossági bejelentés alapján rendőrjárőrök találtak rá az ebekre. A láncon tartott kutya elpusztult, a szabadon lévő kórosan lesoványodott, de életben maradt, menhelyre szállították.

A vádlott az állatokat olyan bánásmódnak tette ki, amely keretében nem kaptak megfelelő mennyiségű és minőségű takarmányt, ivóvizet. A kikötözött kutya saját maga képtelen volt az elmaradt gondoskodást kiváltani, a hosszan tartó éhezés és szomjazás az ebnek különös szenvedést okozott, pusztulását eredményezte.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Hirdetés
Hirdetés