Hirdetés
Hirdetés

Borsodi rendőrök a tiszai akcióban

Borsodihír | 2024. 08. 15. | 11:08:46
Jet skivel, drónnal, rendőrhajóval a szabálysértők ellen.
Borsodi rendőrök a tiszai akcióban
Rendőri ellenőrzés a Tiszán (Fotó: Fülöp Máté/Zsaru Magazin)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az idén elnöklő Borsod-Abaúj-Zemplén, továbbá Heves és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyék rendőrségei idén is fokozott ellenőrzést tartottak a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitánysággal közösen.

– Az akcióban a rendőrhajók mellett drónok, jet skik is feltűntek, figyelmeztettük a tiltott helyen fürdőzőket, nagy figyelmet fordítottunk az orvhalászokra – mondta el Csúr Péter alezredes, a kiskörei vízirendészet őrs parancsnoka a Zsaru Magazinnak. Ő volt az ellenőrzés egyik tervezője és irányítója. Az akciót eredményesnek nyilvánította, több ittas vezető ellen eljártak, miként a szabálytalanul közlekedő vízi jármű sofőrjeit is elszámoltatták. Mellette olyanoknak is segítettek, akik helyismeret nélkül indultak útnak.

Közös munkára vállalkoztak (Fotó: Fülöp Máté/Zsaru Magazin)

A vízi közlekedés szabályai ellen vétők helyszíni bírságot és a vezetői engedélyük bevonását kockáztatták egy-egy gyorshajtással vagy szabálytalan vízi manőverrel. A tiszai rendőrök feltérképezték a szeszélyes folyón lebegő, balesetveszélyes uszadék fák, rönkök és ágak rendszerét is, amelyben nagy segítséget jelentettek a modern drónok, amelyek a part megfigyelésében is hasznos eszköznek bizonyultak.

A gyors, akár óránként 90 kilométeres sebességre is képes jet skik bevetése biztosította, hogy a leggyorsabban haladó vízi gyorshajtókat is elérjék a kontrollt végző rendőrök.