Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bosszúból felgyújtott egy autót – majdnem leégett a borsodi ház

ugyeszseg.hu | 2024. 06. 12. | 13:10:30
Megjelent volt szerelme családjánál, majd veszekedésük után elővett egy öngyújtót.
Bosszúból felgyújtott egy autót – majdnem leégett a borsodi ház
Bosszúból gyújtogatott (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki ittasan megjelent volt barátnőjénél, veszekedést provokált, majd bosszúból felgyújtotta a család egyik autóját.

A vádirat szerint a vádlott 2023 februárjában, hajnalban, alkohol és bódulatkeltő szer hatása alatt megjelent a volt barátnője borsodi településen lévő házánál. A nő apja azt hitte, valamelyik fia jött meg, így ajtót nyitott. A férfi bement és a szobája előtt veszekedést kezdeményezett volt barátnőjével, aki szüleivel együtt felszólította a ház elhagyására, miután kitolták az épületből, magukra zárták az ajtót.

A vádlott ekkor bement a garázsba, és bosszúból az egyik autó vezető oldali ülését öngyújtóval felgyújtotta, és távozott. A lángok átterjedtek a másik autóra, majd a garázs és a ház tetőszerkezetére, a járművek a tűz következtében teljesen megsemmisültek, a tűzoltók a tetőszerkezetnél megfékezték a tüzet.

A szándékos gyújtogatás következtében keletkezett tűzzel érintett épületben tartózkodó négy személy, amennyiben tűzoltás nem történik közvetlen életveszélybe került volna. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség a férfi ellen minősített emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat.

Az ügyészség a büntetett előéletű letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.