Hirdetés
Hirdetés

„Csipogó-ügy": a kormány szerint nincs nemzetbiztonsági kockázat

mti | 2024. 09. 18. | 18:43:54
Az érintett cégnek nincs magyarországi gyártó- és telephelye - írják.
„Csipogó-ügy": a kormány szerint nincs nemzetbiztonsági kockázat
Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára (Fotó: Facebook/Kovács Zoltán )
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyarország vonatkozásában nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot az úgynevezett "csipogó-ügy" - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára szeptember 18-án, szerdán a Facebook-oldalán a kormánynak az üggyel kapcsolatos álláspontját ismertetve.

Kovács Zoltán azt írta, a magyar hatóságok meggyőződtek arról, hogy az érintett cég egy kereskedő-közvetítő cég, nincs magyarországi gyártó- és telephelye, a bejelentett címen egy fő cégvezetője van, a hivatkozott eszközök pedig sohasem jártak Magyarországon.

A további vizsgálatok során a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok valamennyi érintett nemzetközi partnerszolgálattal és társszervezettel együttműködnek - hangsúlyozta közösségi oldalán az államtitkár.

Kedden kilencen meghaltak és csaknem háromezren megsebesültek Libanonban, miután a Hezbollah siíta milícia által megrendelt mintegy ötezer személyhívó készülékek egyszerre detonálódtak. Noha a szóban forgó készülékek a rajta feltüntetett logó alapján a tajvani székhelyű Gold Apollo cég termékei, a vállalat szerdán azt közölte, hogy az AP924-es típusú személyhívókat egy budapesti székhelyű cég, a márkanév használatára licenszengedéllyel rendelkező BAC Consulting Kft. gyártja és értékesíti.

Mi Hazánk: a Moszad budapesti fedőcége gyártotta a Libanonban felrobbant csipogókat
Novák Előd feljelentést tett.
Hirdetés
Hirdetés