Hirdetés
Hirdetés

Dühében egy konyhakéssel megszúrta a testvérét Borsodban

Borsodihír | 2024. 06. 01. | 11:37:12
Ítélet születhet a Miskolci Törvényszéken.
Dühében egy konyhakéssel megszúrta a testvérét Borsodban
Csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Június 3-án előkészítő ülést tart a Miskolci Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, aki az ittasan hazaérkező testvérét dühében konyhakéssel megszúrta.

A vádirat szerint a vádlott a borsodi településen lévő családi házába befogadta az italozó életmódot folytató, egyébként édesanyjuknál élő testvérét. 2023 februárjában a sértett többször elhagyta az ingatlant és a település kocsmáiban italozott. Amikor a délutáni órákban hazaért, a napközben szintén alkoholt fogyasztó testvére éppen húst darabolt egy több mint 19 cm pengehosszúságú késsel. A vádlott szóvá tette, hogy a férfi kabátja büdös és amikor megrázta, abból cigarettacsikkek, illetve a sértett által tőle eltulajdonított pénzérmék estek ki. A terhelt felszólította testvérét, hogy szedje össze a csikkeket és menjen ki a lakásból, majd visszatérve a konyhaasztalhoz folytatta a hús aprítását.

A sértett ekkor visszaszólt valamit a vádlottnak, aki dühében a kezében lévő késsel a sértett hasa irányába szúrt. A férfi elfordulva próbált kitérni a kés útjából, így a szúrás bal mellkasfelén érte. A vádlott később mentőt hívott testvéréhez, aki a szúrás következtében közvetetten életveszélyes állapotba került.

A büntetőeljárási törvény alapján – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – a bíróság előkészítő ülésen ítélettel dönthet a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Hirdetés
Hirdetés