Hirdetés

Hátba szúrta élettársát egy nő – felmentette a bíróság

birosag.hu | 2024. 02. 07. | 15:35:18
Úgy döntöttek Miskolcon, önvédelem volt.
Hátba szúrta élettársát egy nő – felmentette a bíróság
Korábban a férfi bántotta (Fotó: Illusztráció: Pikist)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék annak a nőnek az ügyében, aki 2022 decemberében közös italozást követően összeveszett, majd dulakodni kezdett élettársával.

A bíróság által megállapított tényállás előzményi adatai szerint a sértett az eset előtt mintegy két hónappal olyan módon bántalmazta a vádlottat, hogy annak eltörött a karja.

A vádbeli nap éjszakáján ismét szóváltásba keveredtek, a sértett férfi a kezével ütlegelni kezdte a vádlottat, majd egy olyan kijelentést tett, hogy véget vet az egésznek, egy baltával agyonüti az asszonyt. Ekkor a sértett kiment az előszobába, ahol a sarokban valóban ott állt a balta, majd lehajolt, hogy bekösse a cipőjét, elmondása szerint ekkor már nem akarta bántalmazni a nőt, amikor a vádlott – tartva attól, hogy beváltja a fenyegetését – saját élete védelmében egy 14 centiméter pengehosszúságú konyhakéssel a sértett hátába szúrt, melyet követően a férfi még el tudta hagyni a helyszínt.

A terhelt által okozott sérülés 8 napon túl gyógyuló volt és közvetlenül életveszélyes állapotot eredményezett.

A törvényszék megállapította, hogy a vádlott jogos védelmi helyzetben cselekedett, így őt erre tekintettel az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vád alól felmentette.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész fellebbezést jelentett be a bűnösség megállapítása iránt.