Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Leszúrta ismerősét Kazincbarcikán – 4 évre ítélték

Borsodihír | 2024. 06. 17. | 13:07:59
Nem jogerős.
Leszúrta ismerősét Kazincbarcikán – 4 évre ítélték
Halált okozó testi sértés (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, aki Kazincbarcikán egy hétvégi házban előzetes szóváltást követően megszúrta ismerősét.

Az ítéletben megállapított tényállás szerint a vádlott 2022 decemberében egy hétvégi házban együtt italozott a sértettel és egy másik személlyel. Mindhárman erősen ittas állapotba kerültek, aminek következtében egyikőjük elaludt. A vádlott és a sértett között napközben már több alkalommal alakult ki vita, melynek során kölcsönösen szidalmazták és fenyegették egymást. A délutáni órákban a terhelt krumplit pucolt egy, a házban talált 16 cm pengehosszúságú konyhakéssel, miközben a sértett arra kérte, hogy töltsön neki bort. A két férfi emiatt újból vitatkozni kezdett, a szóváltás során az ágyon ülő sértett egy alkalommal a mellette ülő vádlott bal arca irányába ütött, mire a terhelt a nála lévő késsel a sértettet bal vállánál megszúrta. 

A sértett a történtek után még ki tudott menni az utcára és a szomszédban lakó nő segítségét kérte, majd összeesett. Mire a mentők a helyszínre érkeztek, a sértett életét vesztette.

A bíróság a vádlottat halált okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt 4 év börtön fokozatban végrehajtandó szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint kötelezte a több mint egymillió forint bűnügyi költség megfizetésére.
A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a vádlott teljes körű beismerését, büntetlen előéletét és az időmúlást, míg súlyosító körülmény a hasonló jellegű cselekmények elszaporodottsága.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három napot tartott fenn nyilatkozattételre.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés