Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Marco Rossi már tudja, kiket küld pályára a svájciak ellen

mti | 2024. 06. 14. | 19:39:57
Nincs kérdés a fejemben - mondta.
Marco Rossi már tudja, kiket küld pályára a svájciak ellen
Szoboszlai Dominik helye biztos a csapatban (Fotó: MTI)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Marco Rossinak, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának a fejében már készen van az a kezdőcsapat, amelyet pályára küld majd a németországi Európa-bajnokság június 15-én, szombaton 15 órakor sorra kerülő Svájc elleni mérkőzésén.

"Az ellenfélnek számtalan erőssége van. Kemény, szilárd csapat, a védekezésük erős és jól szervezett, ugyanakkor a középpályán is komoly játékerőt képviselnek. Támadásban gyorsak és technikailag képzettek, ezért nem tehetjük meg, hogy csak egy játékosra figyelünk, csapatként kell szembeszállnunk velük" - nyilatkozta az MTI érdeklődésére a pénteken, Kölnben tartott sajtótájékoztatóján a magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakvezető. Hozzátette, saját játékosaiban bízik, s azt ugyan nem tudja előre, hogy szombaton mi fog történni, de a válogatott tagjainak összeszedetten kell futballozniuk és a pályán "mindent bele kell adniuk".

"Itt vagyunk az Európa-bajnokságon, így teljesen természetes, hogy a játékosok érzik a nyomást és a szurkolók elvárását. Ezt nem lehet elkerülni, hiszen itt most nem barátságos meccsekről van szó. Ugyanakkor a mutatott játékunknak, és az elért eredményeinknek köszönhetően megérdemeltük, hogy most itt legyünk. Szeretnénk főszereplők lenni és örömet szerezni a saját szurkolóinknak" - fogalmazott az 59 éves kapitány, aki emlékeztetett rá, hogy az előző, 2021-ben rendezett Eb-n a magyar csapat jól játszott, mégsem jutott tovább.

"Majd meglátjuk, hogy ezúttal mi lesz, az azonban biztos, hogy számos érzelmet fogunk átélni a pályán" - jelentette ki Rossi, aki szerint a magyar játékosok önbizalma és magabiztossága folyamatosan növekszik, amióta elkezdték vele a közös munkát.

Nincs kérdés a fejemben. Sok mindent figyelembe kellett vennem a kezdőcsapat kialakításánál, de megpróbálunk a stábommal együtt olyan játékosokat pályára küldeni, akik tökéletesen képesek elvégezni azt a munkát, amire nekünk most szükségünk van

- fogalmazott a kapitány.

A csaknem ötvenezer néző befogadására alkalmas kölni Müngersdorfer Stadionban az idei Bajnokok Ligája-döntő játékvezetőjének, a szlovén Slavko Vincicnek a sípjelére szombaton 15 órakor kezdődik a magyar-svájci összecsapás, melyet az M4 Sport, a Kossuth Rádió és a Nemzeti Sportrádió élőben közvetít.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint: Gulácsi - Lang, Orbán, Dárdai - Bolla, Nagy Á., Schäfer, Kerkez - Sallai, Szoboszlai - Varga B.