Hirdetés
Hirdetés

Mely eszközök elengedhetetlenül fontosak a szórakoztató rendszeredhez 2024-ben?

Borsodihír | 2024. 10. 21. | 09:46:15
XXX
Mely eszközök elengedhetetlenül fontosak a szórakoztató rendszeredhez 2024-ben?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mint annyi minden más, a szórakozási szokások is átalakultak az elmúlt egy-másfél évtized során. A szórakoztatóipari szokások megváltozásának két lényeges gyökere van, amelyek egymással is kéz a kézben járnak. Ezek pedig az internet fejlődése, elterjedése, valamint számos technológiai innováció, amelyek a szórakoztatóiparban megjelentek.

Az internet szerepéről felesleges hosszasan értekezni. Szinte abban a pillanatban, ahogy a tömegek számára hozzáférhető lett, a tájékoztatáson, a napi híreken túl a szórakoztatóipar volt az első, amely felfedezte magának, mint kitörési lehetőséget.

Ezen az úton az első lépéseket az online szerencsejáték oldalak tették meg. Ezeken az oldalakon a mindenki által kedvelt szórakozási lehetőség, a poker, mindenféle komolyabb technikai háttér nélkül is játszhatóak. A zene, mint a szórakoztatóipar egyik fontos szereplője az mp3 tömörítés megjelenésének köszönhetően szintén gyorsan az életünk részévé vált.

Az a két szórakoztatóipari ág azonban, amelyek jelentős mértékben átírták a szokásokat, csak később jelentek meg, amikor már egyre inkább elterjedt a szélessávú internet és egyre többen férhettek hozzá a világhálóhoz. Nyilván nem nehéz kitalálni, hogy ebbe a kategóriába a játékok és a filmek tartoznak.

A házimozi rendszerek, mint az igényes otthoni szórakozás eszközei már a 2000-es években megjelentek, de mára már alaposan átalakult ez a fajta kikapcsolódás is. Ez köszönhető jelentős mértékben a streaming csatornák megjelenésének, amelyeken keresztül a legváltozatosabb filmes kínálatból lehet válogatni.

Itt jön a képbe az internet mellett a másik elem a cikk elejéről, vagyis a technológiai fejlődés. A szélessávú internet, a 3D technika és az egyre korszerűbb audió- és videóeszközök jóvoltából ma már otthon is olyan igényes házimozit tudsz berendezni, amely vetekszik a multiplex mozik által nyújtott élményekkel.

A 2020-as évek során rengeteg innováció jelent meg ezen a téren is. A folytatásban kaphatsz néhány tippet, olyan eszközökre, kellékekre vonatkozóan, amelyekkel profi otthoni szórakoztatóipari rendszert tudsz kialakítani.

Kényelmes székek

A legtöbben talán nem az ülőalkalmatosságokat vennék egy ilyen felsorolás első helyére, pedig korántsem mellékes dologról van szó. A mai filmezési szokások már olyanok, hogy egy társaság néha egy népszerűbb sorozatnak akár egy egész évadát is megnézi egy szuszra. Az ilyen szórakozáshoz pedig semmiképp sem a földön kell üldögélni.

Arról nem is beszélve, ha például egy foci vb-ről van szó, ahol egymás után két meccset is megnéz a társaság. Úgyhogy egy igényes szórakoztató szobában a kényelmes fotelek, székek elengedhetetlen kellékek. Különösen, ha még arra is odafigyelsz, hogy azok legyenek felszerelve kényelmet biztosító lábtartókkal és pohártartókkal.

Dübörögjön a hang

Az audió élmény biztosítása már olyasmi, ami egyértelműen a többség szerint említésre méltó. Ráadásul a technikai fejlődésnek köszönhetően ma már tényleg kiemelkedő minőségű cuccokat lehet beszerezni.

Mindenképp olyan rendszerben érdemes gondolkodni, amely térhatású hangélményt biztosít, amihez hasznos lehet hozzáadni a mélyhangokat is. Ma már vannak olyan átalakító berendezések, amelyek képesek felerősíteni a filmhangokat, ezzel növelve a mozizás élményét. Sőt, ha lehetőséged van rá, ne hagyd ki a 3D Dolby Atmos nyújtotta lehetőségeket sem.

A sötétítő függöny is fontos

Hacsak nem egy ablaktalan, alagsori helyiségben alakítod ki saját szórakoztatóipari rendszeredet, el kell gondolkodnod a beszűrődő fény problémáján is. Akármelyik pontjára teszed ugyanis a filmvásznat, ha erős fény van kinn, az gyengíti az élményt. Éppen ezért mindenképp be kell szerezni megfelelő sötétítő függönyt, ami kizárja a fényt.

Virtuális valóság élmény

Ma már egyre több olyan szórakozási lehetőség van, ahol a virtuális és a kiterjesztett valóság is szerepet kap. A filmekre talán kevésbé jellemző, hogy VR kellékekkel dobják fel az élményt, de számos olyan játék létezik, ahol ezek remekül használhatók, hiszen egy ilyen központ nem csak filmnézésre, de játékra is alkalmas.

Hangulatvilágítás

A korábbiakban már megoldást találtunk a zavaró kinti fény kiszűrésére. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a társaság töksötétben szeretne mozizni, hiszen így például a popcornt és a kóláspoharat sem lehet megtalálni.

Éppen ezért érdemes a megfelelő hangulatvilágításon is elgondolkodni. Ideális megoldás lehet a diszkrét alsó megvilágítás, ami némi futurisztikus hatást is kölcsönöz a helyiségnek. Emellett, a világító pohártartó is remek megoldás lehet, hiszen így könnyebben eljut az ital az ember szájához, a kiömlés veszélye nélkül.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
További híreink
Kölesgolyót vonnak ki a forgalomból
Kölesgolyót vonnak ki a forgalomból
Csak a sajtos-hagymás ízesítésű termékre vonatkozik.
Az újraélesztés napja: bárkiből lehet hős
Az újraélesztés napja: bárkiből lehet hős
Az elmúlt évben a mentők 2400 embert élesztettek újra sikeresen.
Bőrre hangolt őszi stílus, avagy a bőr divathódító ereje
Bőrre hangolt őszi stílus, avagy a bőr divathódító ereje
Kétségtelenül az egyik legdivatosabb választás.
A Semmelweis HELP segíthet, ha baj van
A Semmelweis HELP segíthet, ha baj van
Hasznos mobilapplikáció felnőtteknek.
Hetedik alkalommal lehet pályázni a Richter Anna-díjra
Hetedik alkalommal lehet pályázni a Richter Anna-díjra
Az elmúlt hat évben a díjjal 32 hiánypótló ötlet megvalósítását tették lehetővé.
Egyre több a koronavírusos, az oltásra azonban még várni kell
Egyre több a koronavírusos, az oltásra azonban még várni kell
Hetente 1304 orvosi körzet adatait elemzik.
Hirdetés