Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szendrői erőszak egy 7 éves kislány sérelmére

birosag.hu | 2024. 07. 05. | 12:54:09
A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.
Szendrői erőszak egy 7 éves kislány sérelmére
Anyja bízta rá egy rokonra (Fotó: Freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

2023. május 4-én a kiskorú sértettet és testvérét édesanyjuk a szendrői családi házukban rábízta a sógornőjére, mivel a férjét ment meglátogatni a kórházba. A gyanúsított – aki a gyermekek felügyeletével megbízott rokon fia – kihasználva azt, hogy édesanyja és a kisebbik gyermek elaludt, áthívta a másik szobába a 7 éves kislányt, lefektette az ágyra, majd ráfeküdt, és megpróbált vele szexuális cselekményt végezni. Azt ígérte a gyermeknek, hogy csokit vesz neki. A sértett azonban a mellkasánál fogva eltolta őt magától, és sikerült kibújnia alóla, majd kiszaladt a szobából, és az utcán segítséget kért egy ismerős felnőttől.

A gyanúsított fenti cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére, erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntettének a megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a várható szabadságvesztés mértékére figyelemmel, amely 5 évtől 20 évig terjed, a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől megalapozottan lehet tartani. Ezt alátámasztják a gyanúsított személyi körülményei is, és az a tény, hogy a hatóság idézésére nem jelent meg. A tanúk a gyanúsított ismeretségi és rokoni körébe tartoznak, így az ő befolyásolásuktól is tartani lehet.

Mindezeket mérlegelve a bíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzés nem végleges, a gyanúsított fellebbezett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés