Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vasvillával szúrta meg a kutyát Miskolcon – börtönbe megy

birosag.hu | 2024. 07. 11. | 12:22:24
Az eset még 2020-ban történt, most született ítélet.
Vasvillával szúrta meg a kutyát Miskolcon – börtönbe megy
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ítéletet hozott a Miskolci Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, aki vasvillával megszúrt egy kutyát, majd a gazdáját is fenyegette.

A férfi 2020 novemberében vasvillát a kezében tartva bement egy miskolci ingatlan udvarára, ahol a sértett kutyája megugatta őt. Erre válaszul a vádlott az eszközzel megszúrta az ebet, majd az időközben kiérkező sértett irányába dobta a vasvillát, és megöléssel fenyegette őt. A sértett észlelte a dobó mozdulatot, védekezésül maga elé tartotta a kezét, így az eszköz az egyik ujját szúrta át. A vádlott futva hagyta el a helyszínt, mikor a sértett a feleségének kiabált, hogy értesítsék a rendőrséget.

Fentiek után az ittas állapotban lévő vádlott még aznap bement egy másik miskolci ingatlan udvarára is, a zárt bejárati ajtót berúgva bement a házba, miközben az ott tartózkodó sértettet és családtagjait megöléssel fenyegette. Később egy kaszával tért vissza, a szitkozódást tovább folytatta és az eszközzel a sértett irányába suhintott, mely azonban annak mellkasát nem érte el.

A bíróság a vádlottat kétrendbeli magánlaksértés bűntette, testi sértés bűntettének kísérlete és állatkínzás vétsége miatt 3 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 4 év közügyektől eltiltásra ítélte és kizárta a feltételes szabadság kedvezményéből.

A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte az időmúlást, míg súlyosító körülmény az ittas elkövetés, a vádlott visszaeső minősége és a többszörös halmazat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés