Hirdetés
Hirdetés

Miskolcra költözik a magyar válogatott

| 2019. 03. 31. | 13:35:00
Kétszer is a lengyelekkel csapnak össze a fiúk.
Miskolcra költözik a magyar válogatott
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hétfőtől négy kapussal, tíz védővel és tizenöt csatárral folytatódik a munka az április végén rajtoló nurszultani divízió I/A világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatottnál. 

Öt magyar klub játékosai szerepelnek a keretben, egy légióssal, az idényt Németországban töltő, de a Schwenningentől távozó Bartalis Istvánnal kiegészülve. Közülük 22 játékosnak van világbajnoki tapasztalata, 14-en pedig A csoportos tornán is játszottak. A 29 jégkorongozó közül 16-an voltak ott a tavalyi budapesti, divízió I/A világbajnokságon.

A felkészülés második hetében - hasonlóan az elsőhöz - négy nap alatt hat jeges edzés vár a játékosokra, de már meccset is játszik a válogatott: jövő pénteken Svédország lesz az ellenfél a Tüskecsarnokban.

A harmadik héten Miskolcra költözik a csapat,

ahol kétszer, április 10-én és 12-én a lengyelekkel mérkőzik meg. Az utolsó héten újra Budapest lesz az edzőtábor, és április 17-én Szlovéniával játszik a Tüskecsarnokban a válogatott. 

Ezután Angliában két A csoportos ellenféllel, az olaszokkal és a britekkel találkozik a felkészülés végén. A világbajnoki keret április 24-én utazik el Kazahsztánba, ahol április 29. és május 5. között a házigazda kazah mellett a fehérorosz, a dél-koreai, a szlovén és a litván csapat lesz az ellenfele. Az első két helyezett játszhat majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

Hirdetés
Hirdetés