Hirdetés
Hirdetés

Az ellenfelek idegeire megy a DVTK új szerzeménye

| 2019. 05. 31. | 15:08:00
Megvan a második légiós Miskolcon.
Az ellenfelek idegeire megy a DVTK új szerzeménye
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb első körben draftolt játékossal erősítette meg keretét a DVTK Jegesmedvék. Klye Beach AHL, EBEL, SHL, DEL2 és Bajnokok Ligája tapasztalattal érkezik Miskolcra. Az osztrák bajnok kanadai csatár a csapat második légiós játékosa - írja a dvtk.eu.

Kyle egy igazán gólerős támadó, ezt korábban sokszor bizonyította már. Kiemelkedően jó a csuklólövése, folyamatos fenyegetést fog jelenteni az ellenfél kapujára. Ezen felül keményen játszik, az ellenfelek idegeire megy, amivel kizökkenti őket a játékból. A karakterének köszönhetően az öltözőben is fontos szerepe lesz

– mondta Marcel Rodman vezetőedző a kanadai játékosról, aki a világ egyik legjobb junior ligájában, a WHL-ben mutatott ponterős játékával hívta fel magára a figyelmet. Ennek köszönhetően a 2008-as NHL draft első körében, a 11. helyen választotta ki a Chicago Blackhawks, nem kisebb neveket megelőzve, mint Erik Karlsson, Jordan Eberle, Braden Holtby, Gustav Nyquist és John Carlson. A 2009/2010-es szezonja kiemelkedően jól sikerült a WHL-ben, hiszen 75 mérkőzésen 95 pontot szerezve gólkirály lett és beválasztották az idény All Star csapatába is. Az NHL-ig ugyan nem jutott, de több mint 200 AHL mérkőzésen szerzett rutint. 

Első EBEL-es évében máris bajnoki címet szerzett, a rájátszásban 10 góllal segítette csapatát az aranyéremhez, saját magát pedig playoff gólkirályi címhez. A salzburgi együttesnél 14 Bajnokok Ligája találkozón is jégre lépett. 2018-ig szerepelt Ausztriában, majd az elmúlt szezonban a német másodosztályban szereplő Tölzer Löwen csapatát segítette 14 góllal és 29 gólpasszal.

Hirdetés
Hirdetés