Hirdetés
Hirdetés

A liga egyik meghatározó játékosa igazolt Miskolcra

| 2019. 06. 05. | 14:57:00
Nagy erősítést jelenthet.
A liga egyik meghatározó játékosa igazolt Miskolcra
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Tipsport Liga előző kiírásának egyik meghatározó hátvédje a DVTK Jegesmedvéknél folytatja pályafutását. Davis Vandane az elődöntőig jutó HKM Zvolen csapatában 66 mérkőzést játszott, ezeken 41 pontot gyűjtött +13-as mutató mellett. A 27 esztendős kanadai hátvéd a negyedik légiós játékos, aki Marcel Rodman együttesénél kezdi meg a felkészülést a 2019/2020-as szezonra - írja a dvtk.eu.

Davis Vandane szülővárosának csapatában, a Yorkton Harvestben kezde pályafutását, majd a világ egyik legerősebb junior ligájának tartott WHL-ben 223 mérkőzésen lépett jégre. Ezt követően két idényen át a legrangosabb kanadai egyetemi bajnokságban szerepelt, a University of Calgary együttesénél. 2015 és 2018 között 175 ECHL mérkőzésen 70 pontig jutott, majd úgy döntött, hogy Európában folytatja karrierjét és a szlovák bajnokságban szereplő HKM Zvolenhez csatlakozott.

A zólyomi csapatban a liga meghatározó játékosává nőtte ki magát, a védők között az ötödik legtöbb időt töltötte a jégen, az ötödik legtöbb pontot szerezte, a negyedik legtöbb gólt jegyezte és a legtöbbször találta el a lövése az ellenfél kapuját. Érdekesség, hogy a 2018. október 23-án lejátszott HKM Zvolen – DVTK Jegesmedvék mérkőzés hosszabbításában az ő emberelőnyös kapáslövésével dőlt el a találkozó...

Hirdetés
Hirdetés