Hirdetés
Hirdetés

A DVTK ikonja hiányolja a 20 év alatti fiatalokat

| 2020. 09. 01. | 11:53:00
Szerinte több olyen játékos kell, aki meg tudja magát mutatni már 17-18-19 évesen.
A DVTK ikonja hiányolja a 20 év alatti fiatalokat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A DVTK Jegesmedvék legrutinosabb játékosával a jégkorongozó-szakszervezet honlapján jelent meg interjú. Az adta az apropót, hogy Vas Jánost beválasztották a Játékosok Érdekvédelmi Szervezetének elnökségébe.

A kiváló támadó az érdekvédelem fontossága mellett arról is beszélt, hogy fenntartható-e jégkorongunk fejlődésének eddigi üteme. Ennek kapcsán a következőket mondta:

”Fenntartható, bár az utóbbi években én hiányolom azokat a húsz év alatti fiatalokat, akik már folyamatosan játszanak a klubcsapatukban, meghatározó szerepet töltenek be ott, és akár válogatott szinten is szóba jöhetnek. Legutóbb Nottinghamben, az olimpiai selejtezőn Papp Kristóf például nagyon ügyesen mozgott, de több ilyen játékos kell, aki meg tudja magát mutatni már 17-18-19 évesen. A további fejlődéshez nem szabad megelégednünk azzal, hogy valaki 25 évesen kerül a válogatott közelébe. Akkor lehet továbblépni, ha minél több tehetséges fiatal helyez nyomást ilyen értelemben az idősebbekre. Olyan helyzetet kell teremteni a csapatoknál, hogy a játékosoknak minden nap meg kelljen harcolniuk a helyükért.”

Hirdetés
Hirdetés